ZZP zorg bemiddelingsbureau: Dit zijn de 5 beste bureau’s van NL

Laatst bijgewerkt op 24 januari, 2024 door Tim

Werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau is steeds populairder geworden onder ZZP’ers in de zorgsector. Er zijn flinke tekorten aan personeel in de zorgsector. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die liever als ZZP’er in de zorg werken, dan in loondienst in de zorg werken.

Een ideale tussenweg daarvoor is het ZZP zorg bemiddelingsbureau. Zo kunnen zorginstanties eenvoudig hun vraag voor personeel neerleggen en ZZP’ers eenvoudig vinden welk werk er voor ze is.

Maar hoe werkt dat allemaal precies? Zo’n ZZP zorg bemiddelingsbureau?

En wat zijn de beste bemiddelingsbureau’s in de zorg voor jou als ZZP’er?

In dit artikel leggen we je uit wat een ZZP zorg bemiddelingsbureau is en hoe het werkt. Daarnaast lichten we onze top 5 ZZP zorg bemiddelingsbureau’s voor jou als ZZP’er uit.

Wat is een ZZP zorg bemiddelingsbureau?

Een ZZP zorg bemiddelingsbureau is een organisatie die zich bezighoudt met de bemiddeling tussen zorgprofessionals, zoals ZZP’ers en freelancers, en zorginstellingen. Het bemiddelingsbureau brengt vraag en aanbod samen.

Zorginstellingen kloppen aan bij een bemiddelingsbureau zodra ze personeelstekorten hebben en dit aan willen vullen met ZZP’ers.

Vervolgens gaat het bemiddelingsbureau aan de slag om geschikte ZZP’ers te vinden voor de zorginstelling. Dit doen ze bijvoorbeeld door vacatures te plaatsen op hun website of door ZZP’ers te bellen of benaderen via LinkedIn.

Jij als ZZP’er kunt op dit aanbod ingaan of zelf op zoek gaan naar een bemiddelingsbureau dat voor jou een interessant aanbod heeft. Als dit zo is, dan kun je reageren en kijken of je via hen aan de slag kan als ZZP’er.

Bovendien nemen de meeste bemiddelingsbureau’s de administratieve en financiële taken uit handen van de ZZP’er en zorgen ze voor de facturatie en betalingen.

Hoe werkt werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau?

Als ZZP’er meld je je aan bij een ZZP zorg bemiddelingsbureau. Na de aanmelding wordt je profiel, inclusief opleiding, ervaring en specialisatie, bekeken en wordt er gekeken of er werk beschikbaar is dat past bij jouw kwalificaties en ervaring.

Als er een het bemiddelingsbureau denkt dat het wat voor je heeft, wordt er contact met je opgenomen en wordt het werk besproken. Als jij dit werk ook zou willen doen, dan word je in contact gebracht met de opdrachtgever.

Is dit een match? Dan kun je bij de opdrachtgever aan de slag als ZZP’er.

Vervolgens ga je werken voor de opdrachtgever. Hoeveel uur en voor welk loon is vaak vooraf afgesproken. Je uren worden gedeclareerd bij het bemiddelingsbureau. Vervolgens regelen zij de facturatie en krijg jij je uren uitbetaald.

Op deze manier kun je dus veel uren maken als ZZP’er bij één of verschillende opdrachtgevers die aangesloten zijn bij jouw ZZP zorg bemiddelingsbureau.

Voordelen van werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau

Werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten we ze kort voor je op een rij.

 • Geen administratie. De meeste bemiddelingsbureau’s nemen de administratie voor je uit handen. Je hoeft daardoor alleen maar de uren te declareren en de rest wordt voor je gedaan.
 • Weinig tijd kwijt aan werk zoeken. Doordat je werk via het bemiddelingsbureau zoekt, kun je gewoon tussen hun opdrachten kijken en reageren. Hierdoor hoef je niet zelf actief allerlei zorginstellingen te benaderen.
 • Goed inkomen. Als ZZP’er in de zorg krijg je over het algemeen goed betaald. Beter dan in loondienst. Hierdoor kun je een goed inkomen overhouden aan jouw werk.
 • Flexibiliteit. Je bepaalt zelf hoeveel uren en wanneer je werkt. Je zit vaak niet vast aan een verplicht aantal uren in de week.
 • Verzekerd van inkomen. Als je werkt via een bemiddelingsbureau ben je zekerder van je inkomen dan wanneer je alles zelf regelt. Je hebt immers het bemiddelingsbureau dat je helpt wanneer de opdrachtgever niet betaalt.

De 5 beste ZZP zorg bemiddelingsbureau’s van Nederland

Nederland kent, door de grote vraag naar ZZP’ers in de zorg, veel bemiddelingsbureau’s. Hierdoor heb je als ZZP’er veel keuze. Om die keuze iets makkelijker te maken, hebben we 5 van de beste ZZP zorg bemiddelingsbureau’s van Nederland voor je op een rij gezet.

Zorgwerk

Dit is het grootste bemiddelingsbureau in Nederland dat zich specifiek op de zorgsector richt. Zorgwerk biedt werk voor zorgprofessionals in verschillende specialisaties, van verpleegkundigen tot kinderopvangmedewerkers.

Zorgwerk heeft meer dan 20.000 ZZP’ers voor hen werken. Dit maakt het zorginstellingen, zoals verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen, een interessante partner.

Als ZZP’er heb je dus een grote kans om hier opdrachten te vinden, ook bij jou in de buurt. Bovendien betaalt Zorgwerk wekelijks uit. Een groot pluspunt als je het ons vraagt.

De opdrachten kun je vinden in hun app. Je krijgt hier opdrachten te zien die voldoen aan jouw voorkeuren. Je kunt meldingen ontvangen wanneer er geschikte opdrachten voor jou aangeboden worden. Bovendien zie je in de app geen aangeboden diensten die overlappen met al geplande diensten. Ideaal dus!

Pidz

Pidz is een bemiddelingsbureau dat zich specifiek richt op de zorgsector en biedt een breed scala aan opdrachten aan voor zzp’ers in de zorg. Van verpleegkundigen tot specialisten ouderengeneeskunde en van fysiotherapeuten tot pedagogisch medewerkers.

Pidz heeft contacten met diverse zorginstellingen in Nederland waarmee ze samenwerken om zorgprofessionals te matchen met de juiste opdrachten.

Pudz is een landelijke organisatie. Bij Pidz zijn ruim 6000 zorgprofessionals aangesloten en het bemiddelingsbureau zet per jaar ruim 150.000 opdrachten uit. Grote kans dus dat jij hier als ZZP’er werk in de zorg kunt vinden.

Met de Pidz app kun je zien welke diensten beschikbaar zijn. In de app kun je reageren op diensten. Via de app wordt verder alle administratie geregeld. Je hebt altijd gratis toegang tot de app. Zodra je een dienst gaat draaien, wordt er een fee in rekening gebracht voor die maand. In ruil voor die fee wordt alle administratie voor jou geregeld.

Zorgdesq

Dit bemiddelingsbureau richt zich van oorsprong voornamelijk op opdrachten in de thuiszorg. Zorgdesq biedt opdrachten aan voor onder andere verpleegkundigen, verzorgenden IG, helpenden en wijkverpleegkundigen. Tegenwoordig bieden ze een steeds breder scala aan opdrachten aan.

Het bemiddelingsbureau heeft verschillende opdrachten bij diverse thuiszorgorganisaties in Nederland waarbij cliënt centraal staat.

Het bemiddelingsbureau biedt werk in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg aan. Hierdoor zal dit bemiddelingsbureau helaas niet voor iedereen geschikt zijn.

Zeno Zorg

Zeno Zorg is een wat kleiner bemiddelingsbureau in de zorg. Dit wil niet zeggen dat ze weinig werk hebben, maar dat er zijn wat minder ZZP’ers bij aangesloten. Dit maakt het gelijk allemaal wat persoonlijker.

Zo stuurt Zeno Zorg bijvoorbeeld heel attent een kaartje met je verjaardag. Dit kun je van veel bemiddelingsbureau’s niet zeggen. Bovendien geeft het je het gevoel dat je niet zomaar een nummertje bent binnen de organisatie.

Zeno Zorg is een bemiddelingsbureau dat zorgpersoneel ondersteunt bij het vinden van opdrachten die bij hun kwalificaties passen. Om te kunnen werken via Zeno dien je minstens 3 jaar relevante werkervaring te hebben. Hierdoor weten opdrachtgevers ook zeker dat ze bij Zeno Zorg geschikte ZZP’ers kunnen vinden.

Daarnaast biedt het bemiddelingsbureau hulp bij administratieve taken en betalingen. Zo kun je via hun app zien welke diensten er beschikbaar zijn en sturen zij de factuur voor jou naar de opdrachtgever.

Mediveld

Mediveld is een bemiddelingsbureau dat zich specifiek richt op de zorgsector en comfortabele opdrachten biedt voor diverse disciplines binnen de zorg. Mediveld biedt namelijk opdrachten aan voor verpleegkundigen, doktersassistenten, paramedici, begeleiders en andere zorgprofessionals.

Het bemiddelingsbureau heeft contacten met verschillende zorginstellingen in Nederland waar zij dagelijks opdrachten voor beschikbaar hebben.

Tips voor werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau

 • Vergelijk verschillende ZZP zorg bemiddelingsbureau’s voordat je een keuze maakt.
 • Meld je aan bij verschillende ZZP zorg bemiddelingsbureau’s. Vaak is aanmelden gratis. Je betaalt vaak pas een vergoeding aan het bemiddelingsburea zodra je aan het werk gaat. Dit wordt dan ingehouden op je inkomsten. Bijvoorbeeld een euro per gewerkt uur.
 • Zorg dat je weet wat je wil verdienen voor je in gesprek gaat. Wijk hier ook niet zomaar van af. Bemiddelingsbureau’s verdienen aan jou voor ieder uur wat je werkt. Hoe minder ze jou betalen, hoe meer zij verdienen. Hierom proberen ze je vaak een lager uurloon te laten accepteren. Zeg dus niet zomaar ja, als het uurloon lager is dan je eigenlijk wil verdienen.
 • Zorg ervoor dat je je eigen administratie goed bijhoudt, ook al wordt dit mogelijk gedeeltelijk door het bemiddelingsbureau bijgehouden. Vertrouwen is goed, maar controleren is beter.
 • Geef duidelijk aan wat je beschikbaarheid is en wees flexibel waar nodig. Zo kun je je werkzaamheden het beste laten aansluiten op jouw privé leven.
 • Zorg dat je voorbereid bent als je je aan gaat melden. Zorg dat je de juiste documenten paraat hebt zoals je CV, diploma’s, registraties, bewijs van inschrijving bij de KvK etc. Zo kun je je snel en eenvoudig aanmelden bij de ZZP zorg bemiddelingsbureau’s.

Start jouw carrière als ZZP’er in de zorg via een ZZP zorg bemiddelingsbureau

Werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau is een handig alternatief voor werken in loondienst. Het biedt bepaalde voordelen, zoals gemakkelijke betalingen en ondersteuning bij administratieve taken.

Bovendien is het een eenvoudige manier om aan ZZP opdrachten in de zorg te komen. Reageren op openstaande opdrachten kan vaak via een app. Dit maakt het laagdrempelig om ZZP opdrachten in de zorg aan te nemen.

Dus, wil jij aan de slag als ZZP’er in de zorg?

Probeer dit dan op te starten via ZZP zorg bemiddelingsbureau’s. Dit is de ideale manier om jouw carrière als ZZP’er goed op te starten!