ZZP in de zorg uurtarief: Een realistisch beeld voor ZZP’ers

Laatst bijgewerkt op 11 februari, 2024 door Tim

Steeds meer mensen in Nederland werken als ZZP’er in de zorg. Bijna elke functie in de zorg is op ZZP basis uit te voeren. Dit doen de meesten onder andere vanwege het betere inkomen.

Maar wat is nu een gangbaar ZZP in de zorg uurtarief?

In dit artikel lees je alles over werken als ZZP’er in de zorg en het ZZP in de zorg uurtarief voor verschillende functies.

Wat is een ZZP’er in de zorg?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een ZZP’er?

ZZP staat voor Zelfstandige Zonder Personeel. Oftewel iemand die ondernemer is voor de Belastingdienst, maar geen personeel heeft. Vaak wordt ook het woord freelancer gebruikt.

Een ZZP’er is dus een ondernemer. Dit houdt in dat een ZZP’er zelf op zoek moet naar opdrachten. In ruil voor het uitvoeren van deze opdrachten krijgt de ZZP’er geld.

Dit gebeurt ook heel veel in de zorg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om aan de slag te gaan als ZZP’er in de zorg. Waarom dit is, komen we verderop in dit artikel op terug.

Niet iedereen kan zomaar aan de slag als ZZP’er in de zorg overigens. Zo heb je voor de meeste opdrachten een BIG registratie nodig, mag je niet meer vragen dan een maximum uurtarief en moet je soms kunnen aantonen dat je bepaalde verzekeringen hebt. Op die manier wordt de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Waarom zou je gaan werken als ZZP’er in de zorg?

Als ZZP’er in de zorg bepaal je zelf waar je gaat werken, hoeveel uren je werkt, op welke momenten je werkt en tegen welk tarief.

Met andere woorden, als ZZP’er in de zorg heb je meer vrijheid, minder verplichtingen en vaak een beter inkomen.

Om deze, volledig logische, redenen kiezen steeds meer mensen voor een carrière als ZZP’er in de zorg.

Wat is een realistisch ZZP zorgtarief?

Wat je verdient als ZZP’er in de zorg is van meerdere factoren afhankelijk.

Op de eerste plaats is dat natuurlijk je uurtarief. Deze verschilt nogal per functie. Voor functies waar je meer diploma’s en registraties nodig hebt, kun je meer geld vragen.

Daarnaast is het aantal uren wat je werkt natuurlijk van belang. Hoe meer uren je werkt, hoe meer geld je verdient.

Tot slot is het afhankelijk van de afspraken die je maakt met je opdrachtgever. Krijg je bijvoorbeeld nog reiskostenvergoeding? Of krijg je ook nog ORT (onregelmatigheidstoeslag) als je op bepaalde uren werkt? Dit soort dingen zorgen voor meer inkomen.

Om je een beetje een beeld te geven, hebben we hieronder een aantal functies in de zorg op een rij gezet. Per functie zie je wat een gangbaar uurtarief is.

FunctieTarief per uur
ZZP helpende (niveau 2)€30-€40
ZZP verzorgende (niveau 3)€35-€45
ZZP verpleegkundige€40-€70
ZZP persoonlijk begeleider€35-€45
ZZP pedagogisch medewerker€35-€40
ZZP operatieassistent€60-€70
ZZP basisarts€40-€80
ZZP basispsycholoog€60-€75
ZZP teamleider€60-€75
ZZP GZ psycholoog€90-€120

Voordelen werken als ZZP’er in de zorg

Er zijn steeds meer ZZP’ers te vinden in de zorg in Nederland. Dit komt door een aantal grote voordelen die ZZP’ers in de zorg hebben. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen.

Vrijheid

Als je werkt als ZZP’er in de zorg, heb je veel meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. De grootste vrijheid is dat je zelf bepaalt wanneer je werkt. Je kunt als ZZP’er niet verplicht worden om te werken op ongewenste tijden.

Daarnaast hoef je natuurlijk niet te werken voor een opdrachtgever die je niet mag. Als het niet klikt, kun je er gewoon voor kiezen om geen opdrachten meer aan te nemen bij de betreffende opdrachtgever.

Je bepaalt je eigen tarief

In loondienst moet je het doen met een vastgesteld uurloon. Dit uurloon kan stijgen, maar er zitten wel beperkingen aan. Je zal nooit meer kunnen stijgen dan vastgesteld staat in de CAO.

Als ZZP’er kun je zelf bepalen wat je uurtarief is. Logischerwijs moet het wel realistisch zijn, anders huurt niemand je in. Maar gemiddeld genomen ligt je uurtarief al snel 2 keer zo hoog als het uurloon van iemand in loondienst.

Veel variatie in je werk

Je bepaalt zelf waar je opdrachten aanneemt. Hierdoor kun je ervoor kiezen om regelmatig op andere plekken te gaan werken. Op elke werkplek zijn de werkzaamheden weer anders.

Hoe meer diploma’s, ervaring en vaardigheden je bezig, hoe meer je kunt variëren qua werkzaamheden. Besef wel dat bij verschillende soorten opdrachten vaak ook verschillende uurtarieven horen.

Nadelen werken als ZZP’er in de zorg

Elk voordeel heeft z’n nadeel. Zo ook bij werken als ZZP’er in de zorg. Buiten de mooie voordelen zijn er ook enkele nadelen. Lees snel verder om achter de nadelen van werken als ZZP’er in de zorg te komen.

Minder zekerheid

Dit is het bekende verhaal. Ondanks dat er enorme tekorten zijn in de zorg, heb je nooit 100% zekerheid over je inkomen.

Je inkomen is afhankelijk van hoeveel je werkt. Als er veel werk is en opdrachtgevers werken graag met jou, dan is er geen probleem.

Maar wat nu als er minder werk is? Of opdrachtgevers kiezen telkens voor andere ZZP’ers? Dan kan het zijn dat je veel minder inkomen hebt. Dat is dus een nadeel van ZZP’en in de zorg.

Je eigen administratie bijhouden

Als ZZP’er moet je zelf je administratie bijhouden. Denk hierbij aan je gewerkte uren, je gemaakte kosten en inkomsten. Je moet alles immers kunnen aantonen bij de Belastingdienst.

Bovendien moet je zelf zorgen dat je jouw uren goed factureert aan de opdrachtgever. Dit hoeft allemaal niet heel ingewikkeld te zijn.

Je kunt hier het beste een boekhoudprogramma voor nemen of een boekhouder inhuren. Op die manier voorkom je fouten en zal je boekhouding zeer waarschijnlijk een stuk beter in elkaar zitten dan wanneer je het helemaal zelf probeert te doen.

Je moet alles zelf regelen

Naast je eigen administratie moet je nog veel meer zelf regelen.

Het begint natuurlijk allemaal met het werk zelf. Je moet zelf opdrachten binnen halen, bijvoorbeeld via een ZZP zorg bemiddelingsbureau.

Daarnaast ben je als ZZP’er niet verzekerd door je opdrachtgever. Je moet dus ook je eigen verzekeringen regelen als ZZP’er.

Tot slot is het belangrijk dat je je pensioen niet vergeet. Als ZZP’er wordt ook dit niet voor je geregeld. Zorg er dus voor dat je zelf pensioen gaat opbouwen zodra je aan de slag gaat als ZZP’er in de zorg.

Heeft het ZZP in de zorg uurtarief je overtuigd?

Nu je een beeld hebt van het ZZP in de zorg uurtarief, ben je wellicht benieuwd naar meer informatie over werken als ZZP’er in de zorg.

Één van de belangrijkste dingen om te weten, is waar je opdrachten kunt scoren als ZZP’er in de zorg. Om hier meer over te lezen, raden we je aan om ons artikel over ZZP zorg bemiddelingsbureaus te lezen. ZZP zorg bemiddelingsbureaus spelen namelijk een belangrijke rol in het samenbrengen van ZZP’ers en opdrachtgevers.