Zakelijk rijden: Alles over de fiscale voordelen

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Als ZZP’er heb je de mogelijkheid om een auto zakelijk te rijden. Dit kan je fiscale voordelen opleveren. Je moet hierbij vooral denken aan kosten van de belastbare winst afhalen of BTW terugvragen over bepaalde kosten.

Je kunt als ZZP’er op verschillende manieren een auto zakelijk rijden. Voor elke manier verschillen de regels en de mogelijke fiscale voordelen.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over een auto zakelijk rijden als ZZP’er. Van de mogelijkheden om dit te doen, tot aan de fiscale voordelen.

Auto leasen als ZZP’er

Auto leasen als zzp'er

Je werkt als ZZP’er of freelancer en je moet regelmatig reizen voor je werk. Of misschien gaat er wel een en ander veranderen in je werkzaamheden waardoor je meer moet gaan reizen.

Een auto kan dan heel erg handig zijn. Reizen met de auto kan je veel tijd schelen. Zeker in vergelijking met het openbaar vervoer of de fiets.

Alleen nu vraag je jezelf misschien af: hoe ga ik een (zakelijke) auto aanschaffen? Moet ik dan in één keer een hoop geld uitgeven aan een auto? Of kan ik misschien een auto leasen als ZZP’er?

In dit artikel vertellen wij je alles over een auto leasen als ZZP’er. Lees snel verder als je wil weten of een auto leasen als ZZP’er iets voor jou is!


Rijden in een youngtimer als ZZP

Youngtimer ZZP

Als ZZP’er zoek je altijd naar slimme manieren om kosten te besparen en tegelijkertijd gebruik te maken die je als ondernemer hebt. Een interessante optie die vaak over het hoofd wordt gezien, is het rijden in een youngtimer.

Met een youngtimer betaal je bijtelling over de dagwaarde, in plaats van over de cataloguswaarde. Aangezien youngtimers minimaal 15 jaar oud zijn, scheelt dat gigantisch in de kosten per maand.

Wil jij alles weten over rijden in een youngtimer als ZZP?

Lees dan snel verder!


Reiskosten aftrekken ZZP

Reiskosten aftrekken ZZP

Als ZZP’er kan het zijn dat je de nodige kilometers maakt voor je werk. Of misschien weet je dat je komende tijd veel kilometers gaat maken voor je werk.

Wellicht ben je op zoek naar de mogelijkheden om deze kosten af te trekken van de belasting. Reiskosten aftrekken als ZZP wordt vaak over het hoofd wordt gezien, maar het kan fiscale voordelen opleveren.

In dit artikel behandelen we of en hoe je als ZZP’er reiskosten kunt aftrekken en geven we praktische tips om dit zo soepel mogelijk te doen.