Starten als freelancer: Alles wat je moet weten

Laatst bijgewerkt op 18 december, 2023 door Tim

Je overweegt om te gaan starten als freelancer, maar waar moet je beginnen? Welke stappen moet je nemen?

Wij helpen je graag op weg! Op deze pagina vertellen we je meer over welke stappen je moet nemen om te kunnen starten als freelancer, en over het verschil tussen een freelancer en een zzp’er.

Freelancer worden

Freelancer worden

Je hebt ervoor gekozen om aan de slag te gaan als freelancer of je overweegt om aan de slag te gaan als freelancer. Hartstikke leuk!

Nu is de volgende vraag: wat moet ik nu precies regelen voordat ik aan de slag kan als freelancer? Goede vraag. Wij helpen je op weg in onderstaand artikel!


ZZP in de zorg worden

ZZP in de zorg worden

ZZP in de zorg is worden is voor veel professionals in de gezondheidszorg een aantrekkelijke optie. Als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) in de zorg heb je de vrijheid om je eigen weg te volgen, je eigen tarieven te bepalen en je eigen werkschema te beheren.

Maar wat moet je allemaal regelen voor ZZP in de zorg worden?

In dit artikel vind je een overzichtelijk stappenplan voor ZZP in de zorg worden.


Eigen bedrijf starten zonder geld

Eigen bedrijf starten zonder geld

Steeds meer mensen willen graag een eigen bedrijf starten. Een eigen bedrijf geeft je vrijheid en kan je in potentie veel geld opleveren.

Er zijn veel verschillende manieren om een eigen bedrijf te starten zonder geld.

Eén van de beste mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten zonder geld, is om freelancer te worden. Maar, er zijn ook nog andere mooie mogelijkheden.

Nu hoor ik je vragen: wat zijn de mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten zonder geld?

In dit artikel zullen we enkele van de beste mogelijkheden op dit moment, om een eigen bedrijf te starten zonder geld, met je doornemen.


Zelfstandige beroepen met toekomst

Zelfstandige beroepen met toekomst

Als je op zoek bent naar een veelbelovende carrière en de vrijheid om je eigen koers te bepalen, dan zijn zelfstandige beroepen met toekomst wellicht de juiste keuze voor jou.

In dit artikel vind je onze top 7 zelfstandige beroepen met toekomst


Werken als freelancer 17 jaar

Freelancer 17 jaar

Werken als freelancer op 17-jarige leeftijd kan een uitdagende en spannende manier zijn om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd belangrijke vaardigheden op te doen.

Waar moet je allemaal aan denken als je gaat werken als freelancer van 17 jaar?

In dit artikel gaan we dieper in op wat het betekent om freelancer te zijn en of het wettelijk is toegestaan om op 17-jarige leeftijd als freelancer te werken. We bespreken ook de financiële en fiscale verplichtingen waar je als minderjarige freelancer rekening mee moet houden.


Starten als zelfstandige vanuit de WW

Starten als zelfstandige vanuit de WW

Als je overweegt om als zelfstandige te starten vanuit de WW (Werkloosheidswet), is het belangrijk om te weten dat dit mogelijk is met goedkeuring van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen).

Maar krijg je dan nog wel een WW-uitkering? En moet je dan nog steeds blijven solliciteren?

In dit artikel nemen we je mee door een gedetailleerd stappenplan, bespreken we wat er gebeurt met je WW-uitkering en bespreken we de opties die je hebt na goedkeuring van je plan.


Loondienst en ZZP

Loondienst en ZZP

Loondienst en ZZP zijn twee verschillende manieren om inkomen te genereren. Voor de één is het heel prettig om in loondienst te werken, terwijl de ander liever als ZZP’er werkt.

Op deze pagina vind je alle artikelen met uitleg over loondienst en ZZP. Zo vertellen we je meer over wat beiden inhouden, wat de verschillen zijn en of je loondienst en ZZP kunt combineren.

De kennis op deze pagina is van belang om de verschillen goed te begrijpen. Bovendien kun je met de kennis uit deze artikelen een afweging maken welke optie het beste bij jou past.


ZZP zonder diploma

Zzp zonder diploma

In Nederland werken steeds meer mensen als ZZP’er. Dit gebeurt in haast alle sectoren. Er zijn ook behoorlijk wat mensen die werk als ZZP’er willen doen, maar geen (relevante) diploma’s hebben.

Overweeg jij ook om aan de slag te gaan als ZZP zonder diploma? Wij zochten voor je uit welk werk je wel en niet kunt doen als ZZP zonder diploma!


Eigen website

Eigen website

Je kunt als freelancer haast niet meer zonder een eigen website. Potentiële klanten zitten allemaal op het internet en je kunt jezelf nergens zo goed verkopen als op je eigen website.

Toch weten veel freelancers niet waar ze moeten beginnen als ze een eigen website willen maken. Je kunt dit uiteraard zelf doen, maar je kan er ook voor kiezen om dit uit te besteden.

Op deze pagina vind je al onze artikelen over een eigen website. Met deze informatie kun je zelf aan de slag om je eigen website te maken.


Thuiswerkplek inrichten

Thuiswerkplek inrichten

Sinds de pandemie is het aantal mensen wat (deels) thuiswerkt flink gestegen. Ook freelancers werken steeds meer thuis. Een goede thuiswerkplek is daarbij enorm belangrijk.

Nu is de vraag: hoe doe je dat, een thuiswerkplek inrichten?

Wij hebben de belangrijkste punten op een rij gezet voor je. Daarnaast hebben we nog enkele waardevolle tips voor je, om nog fijner vanuit huis te kunnen werken.


Freelancen zonder KvK

Freelancen zonder KvK

Regelmatig vragen mensen zich af of ze (al) mogen werken als freelancer zonder zich in te schrijven bij de KvK. Een terechte vraag.

Overweeg je om aan de slag te gaan als freelancer, maar ben je nog niet ingeschreven bij de KvK?

Klik dan snel hieronder! In dit artikel leggen we je alles uit over freelancen zonder KvK.