Online geld verdienen als student: Hoe doe je dat?

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Kun jij als student wel wat extra geld gebruiken en ben je niet op zoek naar een simpel en saai baantje?

Ben je op zoek naar een manier om online geld te verdienen als student?

Zo ingewikkeld hoeft dat helemaal niet te zijn. Er is vandaag de dag veel mogelijk om op een eenvoudige manier (veel) geld online te verdienen als student.

Lees snel verder voor onze 10 ideeën om eenvoudig online geld te kunnen verdienen als student!

Onze 10 ideeën en tips voor online geld verdienen als student

  1. Freelancer worden
  2. Affiliate marketing
  3. Webshop starten
  4. Online enquêtes invullen
  5. Bijles geven
  6. Spullen verhuren
  7. Beleggen
  8. Oppassen
  9. Mysteryshopper worden
  10. Cashback apps

1. Freelancer worden

Je diensten aanbieden als freelancer is een uitstekende keuze om online geld te verdienen als student. Er zijn veel opdrachten die ja vanuit huis kunt doen. Denk hierbij aan het schrijven van teksten voor blogs, het optimaliseren van websites of het maken van logo’s.

Vandaag de dag wordt de meeste content online geproduceerd. Hierom hoef je je dus geen zorgen te maken dat er geen werk is. Zeker als je meerdere talen spreekt, dan liggen er genoeg kansen om online geld te verdienen als student.

Je eigen diensten aanbieden, kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een bijvoorbeeld een eigen website maken. Maar wat nog veel beter werkt, is het aanbieden van je diensten op een online freelance platform, zoals Fiverr. Hier hoef je veel minder aan marketing te doen en aanmelden is helemaal gratis!

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een eenvoudige manier van geld verdienen. Iedereen kan het.

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen en verdien je een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke affiliate-link wordt gegenereerd. Deze unieke affiliate-links krijg je door je aan te sluiten bij affiliate netwerken.

Door jouw unieke affiliate-links te plaatsen op jouw website of social media, kunnen mensen erop klikken. Als ze vervolgens iets kopen, krijg jij dus commissie. Vaak een percentage van het aankoopbedrag. Dit kan enkele procenten zijn, maar loopt in sommige gevallen op tot 50% of meer.

Op deze manier kun je dus (veel) passief inkomen genereren. Met andere woorden, als je het goed doet, kun je letterlijk slapend rijk worden!

Wil jij meer weten over hoe je succesvol aan de slag kunt met affiliate marketing? Lees de website Affiliate Marketing Mastery en ga aan de slag met de cursus.

P.S. met de code Freelancer200 krijg je €200 korting op de cursus van Affiliate Marketing Mastery!

3. Webshop starten

Een webshop starten is tegenwoordig niet zo heel moeilijk meer. Platforms als Shopify maken het met hun templates voor iedereen mogelijk om een webshop te starten.

Bovendien kun je via Shopify ook producenten vinden voor jouw product. Deze producten werken vaak op dropship basis. Dit houdt in dat jij met 1 klik op de knop een binnenkomende order naar je producent verstuurt. Je betaalt je producent de inkoopprijs en jij ontvangt de verkoopprijs van de consument. Het verschil steek jij in je zak.

Om ervoor te zorgen dat je webshop goed loopt, zijn er wel een aantal belangrijke dingen die je goed moet doen. Zorg voor aantrekkelijke productfoto’s, een duidelijke beschrijving en promoot je webshop via bijvoorbeeld social media of Google.

Als je eenmaal vindbaar bent, dan kunnen de verkopen beginnen. Als je dit handig aanpakt, dan kost een webshop draaien je maar weinig tijd. Om deze reden is het zeker de moeite waard om het eens te proberen met Shopify.

4. Online enquêtes invullen

Je kunt geld verdienen door online enquêtes in te vullen. Verschillende websites bieden geld of cadeaubonnen in ruil voor het invullen van online enquêtes. Dit is een hele eenvoudige manier van geld verdienen, zeker voor mensen die niet zo ondernemend ingesteld zijn.

Hoewel de verdiensten per enquête vaak bescheiden zijn, kunnen ze snel oplopen. Bovendien is het geld vaak direct beschikbaar. Om er het maximale uit te halen, is het belangrijk om je aan te melden bij verschillende partijen. Zo kun je altijd wel enquêtes vinden en geld verdienen.

Meld je aan bij betrouwbare enquête-websites zoals Survey Lama of Surveoo en vul enquêtes in wanneer je wat vrije tijd hebt.

5. Bijles geven

Er is veel vraag naar bijles voor studenten. Van middelbare scholieren tot universitaire studenten, er zijn er genoeg die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Ben jij goed in een bepaald vak? En wil jij medestudenten of scholieren en jezelf helpen?

Ga bijles geven aan medestudenten of scholieren en verdien wat extra geld. Bijles gebeurt tegenwoordig steeds meer online via videobellen.

6. Spullen verhuren

Heb je spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals speakers, gereedschap of een vervoermiddel? Verhuur deze dan via platforms zoals Peerby of Huren.nl. Zo verdien je geld aan spullen die anders ongebruikt zouden blijven.

Dit is een eenvoudige manier van geld verdienen, die ook niet zo heel veel tijd kost. Zorg voor goede foto’s en een goede omschrijving, zodat mensen jou weten te vinden. Als je dit goed doet, kunnen je ongebruikte spullen je zomaar eens een leuk zakcentje opleveren.

7. Beleggen

Met de opkomst van online beleggen kunnen studenten met zelfs een klein budget beginnen met beleggen. Beleggen wil niet zeggen dat je direct geld verdient en het brengt risico’s met zich mee. Het is bovendien veel meer een lange termijn strategie om geld te verdienen. Daar staat tegenover dat het je wel veel geld (op lange termijn) op kan leveren als het goed gaat.

Het is belangrijk om eerst wat meer te leren over beleggen. Het kan immers ook geld kosten. Dit kost helaas wel de nodige tijd, maar als je dit goed aanpakt door te leren van experts, dan kun je al vrij snel een goede start maken met online beleggen.

We kunnen je aanraden om je aan te melden bij de community van Madelon Vos. Zij en haar team zijn experts op het gebied van beleggen in verschillende instrumenten en kunnen je goed op weg helpen.

8. Oppassen

Oppassen gebeurt weliswaar niet online, maar het is wel een goede manier om als student geld te verdienen. Het is vrij eenvoudig werk om te doen. Daarnaast kun je misschien wel aan de slag met een andere manier van online geld verdienen, terwijl de kinderen liggen te slapen. Dubbel geld verdienen dus!

9. Mysteryshopper worden

Bedrijven betalen voor feedback over hun producten en diensten. Als mystery shopper bezoek je winkels of websites, voer je specifieke taken uit en rapporteer je je ervaring. In ruil hiervoor krijg je een vergoeding en vaak mag je de producten houden!

10. Cashback apps en sites

Dit is misschien wel de eenvoudigste manier van geld verdienen als student. Of nou ja, geld verdienen… Het is meer geld terug verdienen.

We doen allemaal aankopen via het internet. Om sommige aankopen kun je niet heen. Denk hierbij eens aan je boodschappen.

Hoe mooi zou het zijn als je een deel van je aankoopbedrag terug kan krijgen?

Dat kan tegenwoordig. En eenvoudig ook. Door je aan te melden bij een cashback app of site, kun je via hen aankopen doen bij bekende en betrouwbare bedrijven. Vervolgens krijg je een deel van je aankoopbedrag terug gestort op jouw account.

Gebruik cashback apps en sites zoals Woolsocks, Euroclix en Bespaarportaal om geld terug te krijgen bij aankopen die je toch al van plan was te doen. Scan bonnetjes of voer codes in en ontvang cashback op je aankopen.

Wat is de beste manier om snel online geld te verdienen als student?

Wil je graag snel online geld verdienen als student?

Het liefst vandaag nog?

Dan raden we je aan om aan de slag te gaan met enquêtes invullen en om je aan te melden bij cashback apps. Dit is vrij eenvoudig en kan je vandaag nog geld opleveren.

Wat is de beste manier om veel online geld te verdienen als student?

Wil jij graag weten wat de beste manier is om online geld te verdienen als student?

Dan raden we je aan om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Dit is niet de snelste manier, maar het bied je wel de mogelijkheid om (veel) passief inkomen op te bouwen.