Loondienst en ZZP: alle artikelen voor een informatief overzicht

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Loondienst en ZZP zijn twee verschillende manieren om inkomen te genereren. Voor de één is het heel prettig om in loondienst te werken, terwijl de ander liever als ZZP’er werkt.

Op deze pagina vind je alle artikelen met uitleg over loondienst en ZZP. Zo vertellen we je meer over wat beiden inhouden, wat de verschillen zijn en of je loondienst en ZZP kunt combineren.

De kennis op deze pagina is van belang om de verschillen goed te begrijpen. Bovendien kun je met de kennis uit deze artikelen een afweging maken welke optie het beste bij jou past.


Wat is loondienst?

Wat is loondienst?

In de wereld van werk en arbeid is “loondienst” een term die vaak wordt gebruikt.

Maar wat is loondienst precies?

In dit artikel leggen we je de betekenis van loondienst uit, leggen we je uit wat er in een arbeidsovereenkomst staat en leggen we je het verschil tussen loondienst en ZZP uit.


Wat is freelancen?

Wat is freelancen

Freelancen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire en flexibele manier van werken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om als freelancer aan de slag te gaan.

Maar wat is freelancen eigenlijk en wat maakt het zo aantrekkelijk?

Als freelancer ben je eigen baas. Je bepaalt zelf met wie je werkt, wanneer je werkt en hoe lang je met dezelfde opdrachtgevers werkt. Je hebt dus niet te maken met een werkgever die voor jou bepaalt wat je wel en niet kan doen.


Verschil loondienst en ZZP

Het verschil tussen loondienst en ZZP

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) te gaan werken. Zij verkiezen dit boven werken in loondienst.

Wat is nu het verschil tussen loondienst en ZZP? En wat past het beste bij jou?

In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen loondienst en ZZP. We kijken hierbij vooral naar de positieve aspecten van beide opties, zodat jij voor jezelf kan bepalen wat het beste bij jou past.


ZZP naast loondienst

Zzp naast loondienst

Steeds meer mensen gaan aan de slag als ZZP’er. Dit wil niet zeggen dat iedereen die ZZP’er wordt, ook gelijk uit loondienst gaat. ZZP naast loondienst gebeurt ook regelmatig.

Het is niet ingewikkeld om zowel in loondienst te werken, als ZZP’er te zijn. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Wij zetten deze dingen voor jou op een rij in dit artikel!


Verschil freelance en ZZP

Verschil freelance en zzp

Het kan wel eens verwarrend overkomen. De één gebruikt de term freelancer en de ander gebruikt de term freelancer.

Wat is nu het verschil?

Wij zochten voor je uit wat het verschil is tussen een freelancer en een ZZP’er. De uitkomst vind je in onderstaand artikel.