Geld verdienen met Snappcar: verdien geld aan je stilstaande auto

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Als je een auto hebt dan zijn er ongetwijfeld momenten waarop de auto stilstaat. Sterker nog, de meeste auto’s staan meer stil dan ze rijden. Zonde! Auto’s kosten nu eenmaal geld, maar als ze veel stilstaan, dan zijn ze wel heel erg duur.

Wist je dat je geld kan verdienen met je auto als je deze zelf niet gebruikt?

Het is steeds populairder om auto’s te delen. Niet alleen om de kosten te drukken, maar het is ook beter voor het milieu. Dit delen, wat vaak neerkomt op het verhuren van je auto, gebeurt via platforms.

Eén van die platforms is SnappCar. Het platform is de grootste peer-to-peer autodeel-dienst van Nederland en België. Het is een ideale manier om je eigen auto te delen en hier geld mee te verdienen. Het kan perfect als bijverdienste dienen.

Lees snel verder als je ook wilt weten hoe je geld kunt verdienen met SnappCar!

Wat is SnappCar?

SnappCar is een platform waar je jouw eigen auto kunt verhuren aan anderen. Dit werkt op basis van peer-to-peer autodelen. SnappCar zelf beschrijft het als volgt: “SnappCar is de Airbnb voor auto’s, maar dan met een veel betere verzekering.”

Mensen die geen auto hebben, maar er wel één nodig hebben, huren het liefst een auto via een platform als SnappCar. Via SnappCar kun je namelijk een auto huren in de buurt, van iemand die zijn/haar auto verhuurt.

De verhuurder is in dit geval dus geen bedrijf, maar een particulier die zijn/haar auto verhuurt omdat deze niet gebruikt wordt.

Voordelen verhuren via SnappCar

Er zijn meerdere voordelen als je besluit om je auto te verhuren via SnappCar.

  • Geld verdienen met een auto die stilstaat. Zo kun je de maandelijkse kosten van je auto dekken of er zelfs geld op verdienen.
  • Goed verzekerd. Zowel de huurder als verhuurder zijn goed verzekerd via SnappCar. Hierdoor is het risico voor alle partijen laag.
  • Beter voor het milieu. Door een auto te delen hoeven minder mensen een auto te kopen. Daarnaast zijn er met het delen van auto’s minder auto’s op de weg. Dit alles is beter voor het milieu.
  • Flexibiliteit. Je verhuurt de auto wanneer jij wil. Je bepaalt dus zelf wanneer je de auto zelf wil verhuren en wanneer je deze zelf wil gebruiken.

Nadelen verhuren via SnappCar

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het verhuren van jouw auto via SnappCar.

  • Sneller schade en slijtage. Doordat er anderen in je autorijden, heb je sneller kans op schade of slijtage.
  • Kost wat tijd. Het verhuren van je auto kost je ook wat tijd. Je moet reageren op potentiële huurders, eventuele problemen met de auto oplossen en de auto af en toe schoonmaken.

Hoeveel geld kun je verdienen met SnappCar?

Hoeveel je kunt verdienen met SnappCar varieert enorm. Het hangt natuurlijk af van het aantal dagen dat je de auto verhuurt, voor welk bedrag je de auto verhuurt en wat voor type auto je verhuurt.

Gemiddeld levert het verhuren van een auto via SnappCar €220 per maand op. De 25% beste verhuurders verdienen meer dan €350 per maand.

Hieronder een kort overzicht wat elk type auto gemiddeld opbrengt per maand.

  • Kleine stadsauto (Bijv. Fiat 500 of Totyota Aygo: €150 p.m.
  • Grote stadsauto (Bijv. VW Polo of Ford Fiesta): €290 p.m.
  • Compacte middenklasse (Bijv. VW Golf of Toyota Prius): €320 p.m.
  • Station wagen/SUV (VW Passat of Kia Niro): €260 p.m.

Je kunt natuurlijk meer per maand verdienen dan dat hierboven staat. Je bepaalt zelf de prijs per dag. Heb jij een auto waar veel vraag naar is in jouw regio? Dan kun je zeker (ver) boven deze gemiddelden uitkomen.

SnappCar keyless

SnappCar biedt ook de mogelijkheid van keyless autodelen. Dit betekent dat je de auto kunt openen, starten en via de app afsluiten, doordat er een kastje in de auto geïnstalleerd is. Hierdoor is het ook niet meer nodig om fysiek de autosleutels te overhandigen. Dit maakt het proces nog gemakkelijker en de drempel om te gaan verhuren nog lager.

Bovendien claimt SnappCar dat mensen die hun auto keyless verhuren gemiddeld 5x zoveel verdienen als mensen die hun auto niet keyless verhuren.

Onze ervaring met SnappCar

Eén van onze redactieleden heeft ervaring met het verhuren van zijn auto via SnappCar. Hieronder deelt hij zijn verhaal graag met jullie.

Ik had destijds 2 auto’s, mijn persoonlijke auto en een klein busje. Dit was een wat oudere Volkswagen Caddy. Omdat deze auto veelal stil stond, overwoog ik om de auto te verkopen, totdat iemand mij vertelde over SnappCar.

Het leek mij best een goed idee om het kleine busje te gaan verhuren. Regelmatig vroegen vrienden of ze deze mochten lenen voor het vervoeren van grotere spullen. Wellicht dat er wel meer mensen in de randstand wonen die hier behoefte aan hebben.

Ik meldde het busje aan bij SnappCar en zette de auto in Utrecht neer, op een plek die goed te bereiken is met de auto en het OV.

Het regende nog niet gelijk berichtjes, maar af en toe kwam er wat binnen. Ik was niet van plan om aan iedereen te gaan verhuren, dus de auto werd niet heel veel verhuurd.

Na 3 maanden had ik mijn eerste positieve reviews binnen en besloot ik om niet meer zo kieskeurig te zijn wat betreft de huurders. Vanaf dat moment ging het lopen.

Ik begon de auto steeds meer te verhuren. In een goede maand leverde me dit minstens €1000 op. Gemiddeld genomen leverde de auto zo’n €500 per maand op. Er was dus genoeg vraag naar dit type auto in de randstad.

Ondanks dat het best goed liep en de auto geld opleverde terwijl ik hem niet gebruikte, heb ik de auto na ruim een jaar weer van het platform gehaald. Ik had geld nodig voor een verbouwing en heb de auto verkocht. Ergens vind ik dit nog steeds wel jammer.

Ik kan het iedereen aanraden om zijn of haar auto te verhuren via SnappCar. Tenminste, op de manier zoals ik het heb gedaan. Ik durf niet te zeggen of het ook met kleinere auto’s of op andere plekken zo goed werkt. Mocht je twijfelen, probeer het dan gewoon. Niet geschoten, altijd mis zeg ik altijd maar.

Start vandaag met geld verdienen met SnappCar

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je goed geld verdienen met het verhuren van je auto via SnappCar. Zeker als je auto veel stilstaat.

Wil jij ook geld verdienen met SnappCar?

Meld jouw auto dan vandaag nog aan op het platform en begin met verhuren. Zorg dat je je auto goed presenteert op de website met mooie, duidelijke foto’s en een goede beschrijving. Hierna heb je alleen nog maar af te wachten tot de eerste boekingen binnenstromen.