Geld verdienen met affiliate marketing: Zo doe je dat!

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Wil jij graag meer geld verdienen?

En wil je graag geld verdienen met affiliate marketing?

Lees dan dit artikel aandachtig door!

Affiliate marketing is een manier van online marketing die veel kansen met zich mee brengt en toegankelijk is voor iedereen. Met slechts een laptop en een internetverbinding kun je starten met affiliate marketing.

Bovendien kun je met affiliate marketing (een hoop) extra geld verdienen op een passieve manier. Voor jou ligt hier ook een kans en die gunnen we je graag. Daarom leggen we je in dit artikel alles wat je moet weten uit over affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten van andere partijen. In ruil daarvoor krijg je commissie.

Producten promoten kan op verschillende manieren en op verschillende platforms. Je kunt bijvoorbeeld producten promoten door ze te benoemen of er een recensie over te maken. Dit soort dingen kun je doen via social media, een blog of via een podcast.

Via de partij die je promoot, krijg je een unieke link. Deze unieke link leidt naar een partij, service of product die jij promoot. Mocht iemand op deze unieke link klikken, dan wordt dit geregistreerd.

Doet diegene ook een aankoop? Dan ontvang jij commissie. Deze commissie is vaak een percentage van het aankoopbedrag, maar kan ook een vast bedrag zijn.

Je kunt op deze manier dus geld verdienen zonder zelf een product te verkopen. Doe je dit goed, dan kun je er zelfs aardig wat geld mee verdienen.

Voordelen van geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing heeft een aantal grote voordelen. Hieronder zetten we ze op een rij voor je.

  • Passief inkomen: Eenmaal opgezet, kan affiliate marketing een vorm van passief inkomen worden. Zolang jouw content online staat en gevonden blijft worden, kun je geld (blijven) verdienen via je affiliate links. Je verdient dus geld terwijl je slaapt of bezig bent met andere activiteiten.
  • Geen eigen product nodig: In tegenstelling tot traditionele ondernemingen of webshops hoef je geen eigen producten of diensten te hebben. Je promoot simpelweg de producten van anderen. Hierdoor hoef je dus geen briljant product te verzinnen om de markt mee te veroveren. Bovendien hoef je ook niks op te slaan.
  • Lage opstartkosten: De kosten voor het opzetten van een affiliate marketingbedrijf zijn vaak lager dan bij andere bedrijfsmodellen. Je hoeft bijna nergens in te investeren. Een laptop met een internetverbinding is al genoeg. Dit verlaagt de drempel om te starten aaanzienlijk.
  • Flexibiliteit: Je kunt vanuit bijna elke locatie werken, zolang je toegang hebt tot internet. Dit geeft je de vrijheid om je eigen schema te bepalen en je werk te doen vanaf een locatie naar keuze.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing gebeurt via commissies. Zodra iemand een product koopt via jouw unieke affiliate-link, verdien je een percentage van de verkoop. Deze unieke affiliate link kun je krijgen via het affiliate programma waarbij je aangemeld bent.

Sommige programma’s bieden ook commissies zonder dat degene die jouw content ziet, geld uit hoeft te geven. Je kunt ook geld verdienen als mensen op je link klikken, als mensen zich ergens aanmelden of als mensen een offerte aanvragen.

Daarnaast kun je ook nog geld verdienen via sponsoring. Mocht jouw website bijvoorbeeld veel bezoekers trekken, dan is het interessant voor bedrijven om op jouw website te adverteren. Hier kun jij ook weer geld voor krijgen.

Hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing?

Het potentiële inkomen met affiliate marketing is onbeperkt. Je zou er wat extra geld mee kunnen verdienen naast je baan, maar als je het goed doet dan kun je er ook rijk mee worden.

Hoeveel je kunt verdienen hangt af van factoren zoals het aantal bezoekers van je website, hoe goed je content is, en de conversieratio van de producten die je promoot.

Hoe snel kan je geld verdienen met affiliate marketing?

De snelheid waarmee je geld verdient, varieert. Sommige affiliates verdienen binnen enkele weken al commissies, terwijl anderen er maanden over doen.

Hoe snel je geld verdient hangt af van factoren zoals de niche waarin je actief bent, de kwaliteit van je content, en hoeveel tijd en energie je er zelf in steekt.

AMM Logo

Direct goed starten met affiliate marketing?

Ga aan de slag met de cursus Affiliate Marketing Mastery. In deze cursus geeft Casper, dé affiliate marketing expert van Nederland, zijn strategie bloot waarmee hij succesvol is geworden.

Gebruik de code Freelancer200 voor €200 korting op de cursus Affiliate Marketing Mastery!

Affiliate platforms

Om commissie te kunnen verdienen, moet je je aanmelden bij affiliate platforms. Via deze platforms kun je producten van bedrijven gaan promoten. Via deze platforms kun je namelijk jouw unieke affiliate links krijgen.

Er zijn 2 soorten affiliate platforms. Marktplaatsen en bedrijven met een eigen platform.

Om te starten met affiliate marketing is het aan te raden om te starten bij marktplaatsen. Hier vind je een breed scala aan producten die je kunt promoten. Hieronder zetten we een aantal grote marktplaatsen en bedrijven met een eigen affiliate platform op een rij.

Marktplaatsen:

Bedrijven met een eigen affiliate platform:

Twijfel je of een bedrijf een affiliate programma heeft? Of weet je niet waar je moet kijken? Ga dan naar Google en typ in: bedrijfsnaam + affiliate programma.

Stappenplan om je eigen succesvolle affiliate website op te zetten

We helpen je graag om een beeld te krijgen wat je moet doen om een succesvolle affiliate website op te zetten. Hieronder vind je 7 belangrijke stappen.

1.Kies een niche

De eerste stap is gelijk een belangrijke stap. Een goede niche kiezen is belangrijk voor hoe snel en hoeveel geld je kunt verdienen.

Een niche is een specifiek deel van een markt.

Selecteer een niche waarin je geïnteresseerd bent, kennis van hebt en waar voldoende potentie is om geld te verdienen.

2. Bouw een website

Maak een professionele en gebruikersvriendelijke website. Dit doe je door jouw domeinnaam te registreren bij een hosting partij. Vervolgens kun je een CMS (Content Management System) downloaden op jouw website. Er zijn verschillende CMS zoals WordPress die het opzetten eenvoudig maken. Je hebt hier geen enkele technische kennis voor nodig.

3. Onderzoek en selecteer producten

Zorg dat je producten of diensten vindt die relevant zijn voor je niche en aansluiten bij de behoeften van je doelgroep. Op deze manier vergroot je de kans dat jouw lezers ook daadwerkelijk iets kopen via jouw affiliate links.

4. Creëer waardevolle content

Schrijf informatieve en boeiende content die je doelgroep aanspreekt. Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor je niche.

Geld verdienen met affiliate marketing (2)

5. Meld je aan bij affiliate programma’s

Zorg dat je weet via welke affiliate programma’s je de juiste producten kunt gaan promoten.  Word vervolgens lid van de betreffende affiliate programma’s.

6. Promoot je affiliate links

Plaats je affiliate-links op je website. Dit is essentieel om ook echt geld te kunnen gaan verdienen via jouw website.

7. Commissies ontvangen

Nu je jouw website live hebt met content en affiliate links erop, kun je commissies gaan ontvangen. Dit gaat vanzelf zodra er bezoekers op jouw website komen en op jouw links klikken.

8. Blijven optimaliseren

Je kunt ervoor kiezen om het hierbij te laten en je website als passieve inkomstenbron te gebruiken.

Wil je meer geld gaan verdienen?

Dan raden we je aan om regelmatig nieuwe content te plaatsen en om bestaande content te verbeteren. Zo trek je nog meer bezoekers en kun je dus nog meer commissies verdienen.

Voorbeelden van affiliate websites

Er zijn talloze affiliate websites te vinden. Veelgebruikte manieren van affiliate marketing zijn blogs, vergelijkingswebsites en review websites. Hieronder vind je van alle 3 een voorbeeld.

1. Top-X: Top-X is een website die reviews en gidsen schrijft over heel veel verschillende producten. In die reviews en gidsen zitten affiliate links naar websites zoals Bol.com en Coolblue.

2. WeAreTravellers: Een reisblog waar bestemmingen, accommodaties, en reisaccessoires worden beoordeeld, met affiliate links naar websites zoals Booking.com en Skyscanner.

3. Trustpilot: Wie kent het niet? De website waar mensen bedrijven kunnen beoordelen. Ook Trustpilot maakt gebruik van affiliate links. Als je een website van een bedrijf bezoekt via Trustpilot, dan gebeurt dit vaak via een affiliate link.

Start vandaag met geld verdienen met affiliate marketing

Nu we je een beeld hebben gegeven van hoe je aan de slag kunt met affiliate marketing, is het tijd om aan de slag te gaan. Niet lullig bedoeld, maar met alleen een tekst lezen word je niet succesvol in de online marketing.

Met onze handvatten kun je zelf aan de slag en geld verdienen met affiliate marketing. Maar, we snappen ook dat het spannend kan zijn en dat je misschien wat meer hulp zou willen met het opstarten van jouw eerste succesvollen affiliate website.

In dat geval raden we je aan om aan de slag te gaan met de cursus Affiliate Marketing Mastery. Deze cursus is geschikt voor:

✅ Iedereen die niet meer van 9-5 in loondienst voor een baas wil werken

✅ Iedereen die niet meer uurtje-factuurtje wil werken

✅ Iedereen die locatie onafhankelijk wil werken

✅ Iedereen die een business wil starten zonder startkapitaal

✅ Iedereen die meer vrije tijd wilt voor zijn/haar hobby’s of geliefden

✅ Iedereen die een extra passieve inkomstenbron zoekt

✅ Iedereen die gemakkelijk meer vermogen op wil bouwen

In de cursus word je stap voor stap meegenomen. Je leert alle belangrijke dingen die je moet weten, aan de hand van ruim 130 videolessen. Die ruim 130 lessen bevatten een concreet stappenplan en geen vage bullshit.

Ga vandaag nog aan de slag met de cursus Affiliate Marketing Mastery. Om je nog beter op weg te helpen, hebben we een kortingscode van €200 voor je. Gebruik de kortingscode Freelancer200 en krijg €200 korting op de aanschaf van de cursus!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is het promoten van producten van anderen, in ruil voor commissie. Deze commissie is vaak een percentage van het aankoopbedrag, maar kan ook een vast bedrag zijn.

Het promoten van producten kan op veel verschillende manieren. Denk hierbij aan websites, social media, podcasts en via e-mails. Op het betreffende platform wordt een unieke link geplaatst. Zodra mensen een aankoop doen via deze link, wordt dit geregistreerd en ontvangt de promoter commissie.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is geschikt voor iedereen die extra (passief) inkomen wil genereren. Letterlijk iedereen kan het. Belangrijk is wel dat je er genoeg tijd en energie insteekt. Met genoeg tijd, energie en goede begeleiding kun je op korte termijn al geld verdienen met affiliate marketing.

Hoe kan ik starten met affiliate marketing?

Aan de hand van ons stappenplan kun je zelf aan de slag met affiliate marketing.

Wil je echt goed van start?

Dan raden we je aan om aan de slag te gaan met de cursus Affiliate Marketing Mastery. In deze cursus word je van A tot Z bij de hand genomen zodat je direct goed van start gaat.

P.S. Met de code Freelancer200 krijg je maar liefst €200 korting op de aanschaf van deze cursus.

Hoeveel commissie kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel commissie je verdient is afhankelijk van het product dat je promoot. Voor sommige producten ontvang je een paar procent commissie, terwijl je voor bijvoorbeeld digitale producten soms wel tientallen procenten commissie kunt krijgen.