Freelance tarief berekenen: Gids voor freelancers

Laatst bijgewerkt op 4 februari, 2024 door Tim

Als freelancer is een van de meest uitdagende aspecten van je werk je freelance tarief berekenen. Het juiste tarief vaststellen is essentieel om je financiële doelen te bereiken en om concurrerend te blijven in de markt.

Maar hoe bepaal je nu je tarief als freelancer?

In dit artikel gaan we je helpen bij het berekenen van je freelance tarief. Hierbij bieden we waardevolle inzichten en tips om je te helpen de juiste prijs voor je diensten te bepalen.

Waarom is je freelance tarief berekenen zo belangrijk?

Het tarief dat je als freelancer in rekening brengt, heeft een directe invloed op je inkomsten en winstgevendheid.

Als je een te laag tarief hanteert, loop je het risico om onderbetaald te worden en kun je moeite te hebben om genoeg inkomen te verdienen.

Aan de andere kant, als je een te hoog tarief vraagt, kun je klanten afschrikken. Hierdoor zal de klant sneller voor een concurrent kiezen.

Het vinden van het juiste tarief is dus cruciaal. Hieronder vind je 9 stappen die je kunt volgen om je freelance tarief te berekenen.

1. Weet welke kosten je maakt

Voordat je begint met het bepalen van je tarief, moet je goed weten welke kosten je maakt. Als freelancer heb je zowel zakelijke als persoonlijke kosten om rekening mee te houden.

Zakelijke kosten omvatten zaken als softwarelicenties, kantoorruimte, marketingkosten en verzekeringen.

Persoonlijke kosten omvatten kosten voor levensonderhoud, zoals huur of hypotheek, voedsel, transport en verzekeringen.

Het is essentieel om al je kosten te berekenen. Aan de hand daarvan kun je berekenen hoeveel je maandelijks moet verdienen om, zowel zakelijk als persoonlijk, te kunnen overleven. Deze berekening zal dienen als basis voor je tarief.

2. Onderzoek de markt

Een grondige marktanalyse is erg belangrijk voor het bepalen van een concurrerend tarief. Onderzoek daarom wat andere freelancers in jouw vakgebied in rekening brengen voor vergelijkbare diensten.

Je kunt websites zoals Fiverr en LinkedIn gebruiken om tarieven van concurrenten te vinden. Maar onthoud dat tarieven sterk kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie en niche.

Probeer in je onderzoek te ontdekken wat de gemiddelde prijs is voor iemand met jouw ervaringsniveau en expertise. Dit geeft je een idee van wat voor tarief je zou kunnen vragen voor jouw diensten.

3. Bepaal je gewenste winstmarge

Een cruciale stap, in het freelance tarief berekenen, is het bepalen van je gewenste winstmarge.

Hoeveel geld wil je overhouden na aftrek van alle kosten?

Dit verschilt sterk per persoon. Hoeveel je wil verdienen is afhankelijk van je financiële doelen. Over het algemeen streven veel freelancers naar een winstmarge van 20% tot 50%.

Laten we een voorbeeld nemen: Stel dat je maandelijkse kosten, zakelijk en persoonlijk bij elkaar opgeteld, €2000 bedragen. Je streeft naar een winstmarge van 30%. Dat betekent dat je ten minste €2600 per maand moet verdienen om je doelen te bereiken (€2000 * 1,3).

4. Bereken je factureerbare uren

Niet alle uren die je werkt, zijn factureerbaar. Als freelancer moet je bijvoorbeeld ook administratieve taken, marketing en andere niet-factureerbare activiteiten uitvoeren om aan genoeg opdrachten te komen.

Laten we zeggen dat je gemiddeld 5 uur per week aan niet-factureerbaar werk besteedt en dat je fulltime (40 uur per week) werkt aan je onderneming. Dit betekent dat je effectief slechts 35 uur per week kunt factureren. Nu kun je je gewenste maandelijkse inkomsten delen door het aantal factureerbare uren om je uurtarief te berekenen. In ons voorbeeld zou dat €2600 / (4*35) uur = €18,57 per uur zijn.

5. Pas je tarief aan op basis van ervaring en niche

Je tarief kan variëren afhankelijk van je ervaring en de niche waarin je werkt. Als je veel expertise hebt in een specifiek vakgebied, kun je doorgaans een hoger tarief vragen. Opdrachtgevers zijn vaak bereid meer te betalen voor een freelancer met veel ervaring.

6. Houd rekening met belastingen

Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van belastingen over je inkomen. Het is verstandig om een deel van je inkomsten opzij te zetten voor belastingen. Een algemene vuistregel is om zo’n 30% van je inkomen te reserveren voor belastingen.

7. Test je tarief

Het kan enige tijd duren om het ideale tarief te vinden. Begin met het tarief dat je hebt berekend op basis van je kosten, gewenste winstmarge en factureerbare uren. Na verloop van tijd kun je je tarief aanpassen op basis van je ervaring, klanttevredenheid en de vraag in jouw niche.

8. Wees flexibel

Soms moet je flexibel zijn met je tarief, vooral als je net begint als freelancer. Het aannemen van enkele projecten tegen een lager tarief kan je helpen om referenties op te bouwen en ervaring op te doen in je vakgebied. Na verloop van tijd doe je meer ervaring op en kun je geleidelijk je tarief verhogen.

9. Communiceer je tarief duidelijk

Het is belangrijk om je tarief duidelijk te communiceren naar potentiële klanten. Vermeld je tarief op je website, in je offertes en in gesprekken met klanten. Transparantie over je tarief zal potentiële klanten helpen bij het nemen van een beslissing en voorkomt misverstanden.

Freelance tarief berekenen samengevat

Het berekenen van je freelance tarief kan ingewikkeld lijken, maar het is een essentieel om succesvol te zijn als freelancer. Door je kosten, winstmarge en factureerbare uren zorgvuldig te overwegen, kun je een tarief vaststellen dat zowel jou als je klanten tevredenstelt.

Wees bereid om je tarief in de loop van de tijd aan te passen en blijf altijd streven naar groei en verbetering in je freelance carrière.

Het belangrijkste is dat je zelfverzekerd bent in je tarief en de waarde die je biedt aan je klanten. Met de juiste aanpak kun je een tarief vaststellen dat voor jezelf financieel goed is, maar wat ook nog concurrerend is in jouw niche.