Freelance opdrachten: Creëer een succesvolle carrière

Laatst bijgewerkt op 18 februari, 2024 door Tim

Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van freelance opdrachten. Geen opdrachten betekent geen inkomen.

Het vinden van opdrachten is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je net begonnen bent. Dat geeft niks. Wij helpen je graag!

Hieronder vind je artikelen over hoe en waar je freelance opdrachten kunt vinden. Ook hebben we artikelen die gericht zijn op bepaalde freelance opdrachten of op een bepaalde doelgroep. We helpen je graag op weg naar jouw volgende freelance opdrachten!

Freelance platform

Freelance platform

Het kan behoorlijk lastig zijn als je wil gaan beginnen als freelancer. Waar vind je opdrachten bijvoorbeeld?

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om freelance opdrachten te vinden, dat het lastig is om te bepalen waar je moet zoeken. Er zijn tal van freelance platforms. Wat is het verschil?

In dit artikel vertellen we je meer over een aantal verschillende platformen. We kijken hierbij naar wat voor soort opdrachten ze hebben, of dit op locatie is of vanuit huis, of het geld kost om je aan te melden, wat de kosten zijn per opdracht en of het freelance platform je helpt met facturen opstellen. Lees snel verder om erachter te komen welk freelance platform bij jou past!


Geld verdienen

Geld verdienen

Geld verdienen is een belangrijk onderdeel van ons leven. We beginnen er vaak al jong mee via een bijbaantje en gaan er gemiddeld mee door tot ons 65e levensjaar.

Werken als freelancer is een uitstekende manier om aan inkomen te komen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij vinden werken als freelancer heel interessant, maar we zijn ook zeker geïnteresseerd in andere manieren van (passief) inkomen genereren.

Op deze pagina vind je alle artikelen met betrekking tot geld verdienen. We delen hier verschillende mogelijkheden om (snel en/of veel) geld te verdienen. Onze horizon is hierbij breder dan alleen freelancen.


ZZP zorg bemiddelingsbureau

ZZP zorg bemiddelingsbureau

Werken via een ZZP zorg bemiddelingsbureau is steeds populairder geworden onder ZZP’ers in de zorgsector. Er zijn flinke tekorten aan personeel in de zorgsector. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die liever als ZZP’er in de zorg werken, dan in loondienst in de zorg werken.

Een ideale tussenweg daarvoor is het ZZP zorg bemiddelingsbureau. Zo kunnen zorginstanties eenvoudig hun vraag voor personeel neerleggen en ZZP’ers eenvoudig vinden welk werk er voor ze is.

Maar hoe werkt dat allemaal precies? Zo’n ZZP zorg bemiddelingsbureau?

En wat zijn de beste bemiddelingsbureaus in de zorg voor jou als ZZP’er?

In dit artikel leggen we je uit wat een ZZP zorg bemiddelingsbureau is en hoe het werkt. Daarnaast lichten we onze top 5 ZZP zorg bemiddelingsbureaus voor jou als ZZP’er uit.


Workation

Workation

Sinds corona is thuiswerken steeds normaler geworden. Zowel voor mensen in loondienst, als voor freelancers. Het scheelt een hoop reistijd en veel werk kan gewoon vanuit huis gedaan worden.

Stel nu dat je maar zelden echt op een bepaalde locatie hoeft te zijn, kun je dan niet lekker in het buitenland gaan zitten en vanuit daar werken?

Zeker kan dat! Een workation noemen we dat.

Een workation is steeds normaler geworden. Het is iets wat verleidelijk is voor mensen die eigen baas zijn, zoals freelancers. Je kunt immers zelf bepalen wat je doet, wanneer je dit doet en waar je dit doet. Maar het is ook steeds vaker mogelijk terwijl je in loondienst werkt.

Wil jij meer weten over een workation? Lees dan snel verder!


Freelance webdesigner

Freelance webdesigner

In de wereld van het internet zijn visuele aantrekkingskracht en gebruiksvriendelijkheid cruciaal. Freelance webdesigners spelen een essentiële rol in het aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maken van websites.

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van freelance webdesigners. We focussen hierbij op wat ze doen, hoe je freelance webdesigner kunt worden, en waar je opdrachten kunt vinden.


Freelance tekstschrijver

Freelance tekstschrijver

Vandaag de dag wordt er enorm veel content geproduceerd, zowel offline als online. Daardoor is er veel vraag naar freelance tekstschrijvers. Om deze reden zijn er ook steeds meer mensen die hun inkomen (deels) verdienen met het schrijven van teksten.

Overweeg jij om als freelancer teksten te gaan schrijven en op die manier je inkomen te verdienen? En wil je graag meer weten over freelance tekstschrijver worden? Wij helpen je graag op weg in dit artikel!


Freelance werk als student

Freelance werk student

Je bent gaan studeren voor een goede toekomst, maar het leven als student is duur. Om rond te komen, moet je ook gaan werken naast je studie.

Werken via een vaste bijbaan spreekt je misschien niet helemaal aan. Je zit vast aan de tijden die je werkgever te bieden heeft, wat het lastig te combineren maakt met je studie. Bovendien is het niet echt uitdagend en betaalt het niet per se goed.

Misschien is freelance werk als student wel iets voor jou! In dit artikel vertellen we je meer over freelance werk als student. Zo kom je erachter of freelance werk als student iets voor jou is!


Hoeveel uur mag je werken als ZZP’er?

Hoeveel uur mag je werken als ZZP'er

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heb je de vrijheid om je eigen werktijden en -uren te bepalen. Betekent dit dan dat er geen limiet zit aan de hoeveelheid uren die je mag werken als ZZP’er?

In dit artikel gaan we dieper in op dit vraagstuk en geven we je inzicht in de regels en overwegingen met betrekking tot het aantal werkuren als ZZP’er.


Schijnzelfstandigheid

Schijnzelfstandigheid

Schijnzelfstandigheid is een term die de laatste jaren steeds vaker opduikt in discussies over de arbeidsmarkt.

Schijnzelfstandigheid is een situatie waarin je ZZP’er bent, maar de belastingdienst dat niet zo ziet. Dit wordt ook wel verkapte loondienst genoemd.

In de praktijk betekent dit dat je (bijna) alleen maar opdrachten uitvoert voor dezelfde opdrachtgever en daarbij bepaalt de opdrachtgever wat je doet en wanneer je dat doet. In principe ben je dan in loondienst, maar word je betaald als een ZZP’er.

Deze schijnconstructie komt vaak voor en daar wil de overheid wat aan gaan doen.


Nieuwe regels ZZP 2024

Nieuwe regels ZZP 2024

Het jaar 2024 staat voor de deur. Een nieuw jaar en dus gaan er dingen veranderen. Ook komen er nieuwe regels voor ZZP in 2024.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn, zodat jij ook komend jaar weer weet wat je kunt verwachten. Daarnaast is het belangrijk dat je op tijd wijzigingen door kunt voeren om een goed inkomen te behouden.

Maar wat zijn de nieuwe regels ZZP 2024? Wat gaat er veranderen?

In dit artikel vertellen we je wat de nieuwe regels voor ZZP’ers in 2024 zijn. Of, mochten ze nog niet definitief zijn, wat de verwachting is. Lees dus snel verder als jij goed geïnformeerd 2024 in wil gaan.