Freelance belastingen: Alle belangrijke kennis op een rij

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Als freelancer heb je ook te maken met belastingen. Dit werkt allemaal net even wat anders dan wanneer je in loondienst werkt.

Als freelancer moet je niet alleen inkomstenbelasting betalen, maar moet je ook BTW-aangifte doen. Wel handig dus om te weten hoe dit allemaal zit.

Op deze pagina vind je alle artikelen met informatie omtrent freelance belastingen.

Freelancer inkomstenbelasting

Freelancers moeten zelf hun inkomstenbelasting aangeven. Als freelancer inkomstenbelasting doorgeven werkt anders dan wanneer je in loondienst bent.

Hoe zit het precies als freelancer met de inkomstenbelasting?

Wij hebben voor jou alles wat je moet weten op een rij gezet over inkomstenbelasting als freelancer in dit artikel!


BTW-aangifte

BTW-aangifte

Als ondernemer in Nederland moet je BTW-aangifte doen. Op het moment dat je freelancer bent, ben je ondernemer voor de belastingdienst en dus moet je dit ook doen.

Maar wat houdt de BTW-aangifte precies in?

In dit artikel vertellen we je alles over de BTW-aangifte, zodat je problemen met de belastingdienst kunt voorkomen.


De Kleine Ondernemersregeling

De Kleine Ondernemersregeling

De Kleine Ondernemersregeling (KOR) is een fiscale regeling die kleine ondernemingen, waaronder freelancers, in Nederland ondersteunt. De KOR biedt belastingvoordelen voor ondernemers die aan bepaalde criteria voldoen.

In dit artikel vertellen we je wat de KOR inhoudt, hoe je deze regeling kunt aanvragen, wat te doen als je niet meer aan de voorwaarden voldoet, en wanneer het verstandig is om de KOR aan te vragen.


Toeslagen voor ZZP

Toeslagen ZZP

Als ZZP’er heb je, net als mensen die in loondienst werken, recht op toeslagen. Veel ZZP’ers vergeten dit. Of je recht hebt op toeslagen wordt namelijk gebaseerd op inkomen en niet op hoe dat inkomen wordt verdiend.

In dit artikel vertellen we je meer over toeslagen voor ZZP.