Extra geld verdienen vanuit huis: De 8 beste mogelijkheden

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Je werkt hard, maar aan het einde van de maand is er bijna niets meer over. Of je wil graag sparen voor een grote aankoop, maar dit lijkt nooit te gaan lukken.

Klinkt dit herkenbaar?

In een wereld waarin alles steeds duurder wordt, zijn steeds meer mensen op zoek naar een manier om extra geld te verdienen vanuit huis. Vaak is een andere baan zoeken of om salarisverhoging niet de oplossing om aan meer geld te komen.

Maar wat zijn dan wel goede mogelijkheden om extra geld te verdienen vanuit huis?

In dit artikel vertellen we je de beste opties om extra geld te verdienen vanuit huis en bieden we waardevolle tips voor wie extra geld wil verdienen.

De 8 beste mogelijkheden om extra geld te verdienen vanuit huis

1. Freelancen

Er zijn nog nooit zoveel kansen voor freelancers geweest als vandaag de dag. Of je nu schrijft, ontwerpt, programmeert, of sociale media beheert, er zijn platforms zoals Fiverr die freelancers in contact brengen met opdrachtgevers over de hele wereld.

Het is niet ingewikkeld om freelancer te worden. Er zijn veel freelance opdrachten beschikbaar en de uurlonen voor freelancers zijn goed.

Wil jij weten wat je allemaal moet weten om freelancer te worden? Lees dan ons artikel “freelancer worden”. In dit artikel helpen wij je op weg om succesvol aan de slag te gaan als freelancer.

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten van derden, in ruil voor commissie. Als mensen iets kopen via jouw unieke affiliate link, ontvang je commissie.

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je geen producten hoeft in te kopen en op hoeft te slaan. Ander bijkomend voordeel is dat je geen technische kennis en startkapitaal nodig hebt om ermee te starten.

Wil jij vandaag nog aan de slag gaan met affiliate marketing? Bekijk dan eens de cursus Affiliate Marketing Mastery. Met deze cursus kun je snel een succesvolle affiliate website opzetten. Gebruik de kortingscode Freelancer200 voor €200 korting!

3. Investeren in vastgoed

Met investeren in vastgoed kun je passief inkomen verdienen. Passief inkomen is een fantastische manier om extra geld te verdienen. Passief inkomen houdt in dat je ergens eerst tijd en/of geld in investeert. Vervolgens hoef je hier later niets meer voor te doen, maar levert het wel geld op.

Wil jij graag veel leren over investeren in vastgoed en ook echt gaan investeren in vastgoed? Dan raden we je aan om je aan te melden bij de Vastgoed Community.

Bij de Vastgoed Community kun je enorm veel leren over investeren in vastgoed en een heel mooi netwerk opbouwen. Ook met weinig geld kun je investeren in vastgoed en passief inkomen genereren.

4. Online enquêtes en onderzoeken

Bedrijven zijn altijd op zoek naar consumenteninzichten. Door deel te nemen aan online enquêtes en marktonderzoeken kun je eenvoudig extra geld verdienen vanuit huis.

Websites zoals Surveoo en SurveyLama bieden vergoedingen voor jouw mening en aanmelden is gratis. De vergoedingen die je krijgt verschillen per enquête.

Wil jij graag wat extra verdienen door je mening te geven? Meld je dan vandaag nog gratis aan bij Surveoo of SurveyLama!

5. Een e-commerce webshop starten

Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om een e-commerce webshop te starten. Met een e-commerce webshop verkoop je producten via het internet.

Dit gebeurt veelal op basis van dropshippen of print on demand. Dit houdt in dat je geen producten in hoeft te kopen, maar dat iedere bestelling direct door wordt gestuurd naar jouw producent. Je betaalt de producent de inkoopprijs en hij regelt de rest. Het verschil is voor jou. Deze marges variëren, maar zijn soms wel 40% of hoger.

Er zijn talloze platforms waarop je een e-commerce webshop zou kunnen starten. De bekendste is toch wel Shopify. Shopify is perfect voor het bouwen van een webshop. Het is niet alleen ideaal voor het maken van een website, maar je kunt via Shopify ook heel eenvoudig producenten vinden die voor jou de producten willen maken en leveren.

Mocht je graag aan de slag willen met een webshop, dan raden we je daarom aan dit met Shopify te doen.

6. Verhuur je auto

Deze manier van extra geld verdienen vanuit huis zien veel mensen over het hoofd.

Heb je een auto die je niet dagelijks gebruikt? Dat is zonde! Een auto die stilstaat en niet gebruikt wordt, kost geld. Je hebt namelijk wel de vaste lasten voor de auto, zonder dat je deze gebruikt.

Je kunt ervoor kiezen om je auto te verhuren op de momenten dat je deze niet gebruikt. Zo kun je de maandelijkse kosten voor je auto flink omlaag brengen, of zelfs geld verdienen aan je auto. Zeker in de randstad kan dit enorm lonend voor je zijn.

Wil jij je auto verhuren? We raden je aan om dit via Snappcar te doen. Via Snappcar is je auto all-risk verzekerd zodra je deze verhuurd. Bovendien is het erg eenvoudig om je auto te verhuren via de Snappcar app en draag je bij aan een groenere buurt!

7. Bied coaching aan

Als je bedreven bent in iets specifieks, zoals fotografie, muziek, of sporttraining, overweeg dan om coaching aan te bieden aan anderen. Er zijn altijd mensen op zoek naar kennis om zich te ontwikkelen. Dit kan zijn omdat ze beter willen worden in hun werk of hobby, maar ook om problemen in het dagelijks leven op te lossen.

Jij kunt jouw kennis delen door coaching aan te bieden. Coaching kan variëren van het geven van 1 op 1 lessen tot het maken en delen van video’s en teksten.

Wil jij extra geld gaan verdienen door coaching aan te bieden? Kijk dan eens bij Trackler. Trackler biedt handige en professionele coaching software aan, voor zowel starters als ervaren coaches.

8. Toeslagen aanvragen

Dit is misschien niet helemaal een manier extra van geld verdienen vanuit huis, maar het is zeker de moeite waard om eens te checken.

In Nederland hebben we veel verschillende toeslagen. Denk hierbij aan zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Daarnaast zijn er soms ook nog toeslagen te krijgen bij de gemeente.

Er zijn behoorlijk wat mensen in Nederland die recht hebben op bepaalde toeslagen, maar deze niet aanvragen. Zonde!

Wil jij weten of je recht hebt op toeslagen? Check dan de potjescheck van geldfit. Hierin kun je precies vinden waar je recht op hebt!

Wat zijn de voordelen van extra geld verdienen vanuit huis?

  • Meer inkomsten. Logisch natuurlijk. Als je iets extra gaat doen wat geld oplevert, dan houd je meer geld over. Hierdoor heb je meer geld beschikbaar voor de dingen die jij belangrijk vindt.
  • Weinig opstart kapitaal nodig. Met de meeste methodes heb je nauwelijks startkapitaal nodig. Dit maakt het enorm aantrekkelijk om te proberen. Je hebt immers weinig te verliezen en de potentie om extra geld te verdienen is groot.
  • Flexibiliteit. Je bepaalt zelf wanneer je aan jouw project werkt en voor hoe lang je dit doet. Hiermee kun je de balans met je werk en/of privé leven helemaal zelf bepalen.
  • Geen reistijd. Voor dit extra werk heb je geen reistijd, waardoor je al je tijd kunt investeren in jouw project. Hierdoor kun je meer extra geld gaan verdienen.

Ga vandaag nog aan de slag met extra geld verdienen

Extra geld verdienen is op vele manieren mogelijk. Voor iedereen is dit dan ook mogelijk, op een manier die bij jou past.

We raden je aan om zeker eens een van de bovenstaande manieren van extra geld verdienen te proberen. Je kan er niet alleen extra geld mee verdienen, maar ook weer een hoop van leren.

Voor sommige manieren van extra geld verdienen is ook tijd nodig. We willen je dan ook aanmoedigen om vandaag nog te starten. Want laten we eerlijk wezen, wie wil er nu geen extra geld verdienen?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste extra geld verdienen vanuit huis?

Er zijn veel manieren om extra geld te verdienen vanuit huis. Er zijn dus ook veel opties om dat te doen. Het antwoord op deze vraag is dan ook niet voor iedereen hetzelfde.

Wat ons betreft zijn dit de beste opties om extra geld te verdienen vanuit huis: je diensten aanbieden als freelancer, affiliate marketing, investeren in vastgoed, online enquêtes invullen, een e-commerce webshop starten, je auto verhuren of online coaching aanbieden.

Hoeveel extra geld mag je verdienen?

Je mag altijd extra geld verdienen. Daar zit geen limiet aan.

Er komen echter wel regels bij kijken, zodra je extra geld gaat verdienen.

Verdien je regelmatig geld door een product te verkopen of door een dienst aan te bieden, met als doel om winst te maken? Dan is dit voor de belastingdienst een bron van inkomsten waarover je belasting betaalt.

Over het extra geld wat je verdient, betaal je het gewone belasting tarief. Dus valt dit extra geld in schijf 1? Dan betaal je in 2023 37,07% belasting over die geld. Valt dit geld in schijf 2? Dan betaal je in 2023 49,5% belasting over dit geld.

Wat te doen met het extra geld?

Als je eenmaal extra geld hebt verdiend, is het belangrijk om hier verstandig mee om te gaan. We raden je aan om het extra geld te investeren als je het niet direct nodig hebt. Sparen kan ook een goede optie zijn. Zeker als je een bepaald doel voor ogen hebt of om een buffer op te bouwen.