Eigen bedrijf starten zonder geld: De beste mogelijkheden

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Steeds meer mensen willen graag een eigen bedrijf starten zonder geld. Een eigen bedrijf geeft je vrijheid en kan je in potentie veel geld opleveren.

Een eigen bedrijf starten kan lastig zijn. Om een bedrijf te starten, heb je vaak wel geld nodig. Niet iedereen heeft dat geld. Ook willen veel mensen niet zomaar een lening aan gaan. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een eigen bedrijf te starten zonder geld.

Eén van de beste mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten zonder geld, is om freelancer te worden. Maar, er zijn ook nog andere mooie mogelijkheden.

Nu hoor ik je vragen: wat zijn de mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten zonder geld?

In dit artikel zullen we enkele van de beste mogelijkheden op dit moment, om een eigen bedrijf te starten zonder geld, met je doornemen.

De 5 beste mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten zonder geld

Hieronder vind je onze 5 beste manieren om een eigen bedrijf te starten zonder geld. Uiteraard is er meer mogelijk, maar dit zijn in onze ogen de beste opties.

Freelancer worden

Een van de meest toegankelijke manieren om een eigen bedrijf te starten zonder geld is door freelancer te worden.

Als freelancer bied je jouw diensten aan op basis van je vaardigheden, zoals schrijven, grafisch ontwerpen, vertalingen of fysieke diensten. Hier zijn enkele belangrijke stappen om aan de slag te gaan als freelancer.

 • Identificeer je vaardigheden: Overweeg waar je goed in bent en welke diensten je kunt aanbieden.
 • Maak online profielen: Registreer je op platforms zoals Fiverr en LinkedIn om je diensten te aan te bieden.
 • Netwerk: Bouw relaties op met potentiële klanten en werk aan het opbouwen van een sterk portfolio.
 • Lever kwaliteit: Zorg ervoor dat je werk van hoge kwaliteit levert om positieve beoordelingen en herhaalde opdrachten te verdienen.

Een van de makkelijkste manieren om direct en gratis aan de slag te gaan, is door je aan te melden bij een platform. We kunnen je Fiverr aanraden, omdat dit een enorm groot platform is waar veel bedrijven op zoek zijn naar diensten. Daarnaast kun je bij Fiverr eenvoudig jouw diensten aanbieden, voor een tarief wat je zelf bepaalt.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een andere manier om een eigen bedrijf te starten zonder geld. Hierbij promoot je producten of diensten van andere bedrijven en verdien je een commissie voor elke verkoop die via jouw verwijzingslink plaatsvindt.

Affiliate marketing heeft een aantal grote voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen producten in te kopen, geen producten op te slaan en te verzenden en ook de klantenservice hoef je niet te doen. Ook heb je geen technische kennis en dus ook geen startkapitaal nodig.

Affiliate marketing kun je op veel verschillende manieren doen. Je kunt dit doen via een website, via sociale media, via e-mail marketing etc. Wij denken zelf dat affiliate marketing via een website de beste methode is om er een duurzaam en passief inkomen mee op te bouwen.

Affiliate marketing levert je (veel) passief inkomen op, als je het goed doet. Bovendien kun je dit eindeloos uitbreiden, waardoor je inkomen ook eindeloos kan stijgen.

Zo ga je aan de slag:

 • Kies een niche: Identificeer een interessegebied waarin je enthousiast bent en waarin je kennis hebt.
 • Meld je aan bij een affiliate programma: Sluit je aan bij gerenommeerde affiliate netwerken zoals Daisycon of Awin.
 • Promoot producten: Creëer content, zoals blogs of video’s, om producten of diensten te promoten en voeg je affiliate links toe.
 • Bouw een publiek: Werk aan het opbouwen van een loyale doelgroep via een website of sociale media.
 • Analyseer en optimaliseer: Monitor je resultaten en pas je strategie aan om je inkomsten te maximaliseren.

We raden je aan om te starten met behulp van een mentor. Je mentor kan je goed op weg helpen en veel tijd besparen door je te behoeden voor valkuilen.

We kunnen je de Affiliate Marketing Mastery cursus van Casper aanraden. Deze cursus bestaat uit allemaal video’s die je op je eigen tempo kunt bekijken. De cursus bevat precies wat je moet weten, waardoor jij snel en goed kunt starten met affiliate marketing.

Met onze kortingscode Freelancer200 krijg je €200 korting! Deze deal wil je toch niet missen?

Dropshipping

Dropshipping is een verdienmodel waarbij je producten verkoopt zonder de producten daadwerkelijk te hoeven opslaan of aankopen. Dit alles doe je via het internet.

Dropshipping is vrij eenvoudig op te zetten en doordat je dus geen producten in hoeft te kopen of op hoeft te slaan, kun je hiermee starten zonder geld.

Hier is hoe je kunt beginnen:

 • Selecteer je niche: Kies een winstgevende niche en onderzoek producten.
 • Zoek leveranciers: Identificeer betrouwbare dropshipping leveranciers via platforms zoals AliExpress of Oberlo.
 • Maak een online winkel: Gebruik platforms zoals Shopify of WooCommerce om je winkel te creëren.
 • Promoot je winkel: Gebruik sociale media en online marketing om verkeer naar je winkel te leiden.

We raden je aan om een webshop te maken via bijvoorbeeld Shopify. Shopify geeft je de mogelijkheid om een professionele webshop te maken, zonder dat je enige kennis hebt over programmeren of websites maken.

Dit kost wel wat geld, maar hoeft zeker niet veel te zijn. Als je kijkt wat je ervoor terug krijgt, dan is een webshop maken via Shopify het geld zeker waard!

Administratieve taken uitvoeren voor een bedrijf

Ieder bedrijf heeft er mee te maken, administratie. Veel ondernemers vinden dit niet leuk om te doen. Echter, voor een bedrijf is een goede administratie onmisbaar.

Veel bedrijven en ondernemers zijn bereid om hun administratie uit te besteden. Hierdoor houden ze meer tijd over voor andere belangrijke zaken. Ook zijn bedrijven en ondernemers vaak bereid goed te betalen voor het laten doen van de administratie.

Ben jij goed in het uitvoeren van administratieve taken en heb je er geen probleem mee om dit te doen? Dan is dit een hele goede kans om een eigen bedrijf in te starten zonder geld.

Eigen bedrijf starten zonder geld (2)

Online cursussen en coaching

Als je over expertise beschikt op een bepaald gebied, kun je online cursussen of coaching aanbieden.

In deze tijd zijn er veel mensen die behoefte hebben aan coaching. Dit kan coaching op veel verschillende gebieden zijn. Denk hierbij aan coaching bij het zoeken naar een nieuwe baan, coaching om jezelf te ontwikkelen, coaching op het gebied van sporten en afvallen etc.

Deze coaching kun je aanbieden via videobellen. Hiervoor heb je geen praktijk nodig, waardoor je dit in principe zonder geld kunt starten.

Waar moet je rekening mee houden bij een eigen bedrijf starten zonder geld?

Als je een eigen bedrijf start, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Op de eerste plaats moet je je inschrijven bij de KvK. Dit is vrij eenvoudig. Helaas kost dit wel €75. Dit zijn verder de enige verplichte kosten voor het starten van een eigen bedrijf.

Daarnaast moet je ieder kwartaal btw-aangifte doen. Ook dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt dit helemaal zelf doen als je wil. We raden je aan om hier een boekhoudprogramma voor te gebruiken. Dit maakt alles een stuk makkelijker.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar elk soort bedrijf kan starten zonder geld. Heb je een kantoor of een praktijk nodig? Dan wordt dit lastig. Je mag namelijk niet zomaar een kamer in je huis inrichten als kantoor of praktijk. Hiervoor moet de ruimte wel aan speciale eisen voldoen.

Eigen bedrijf starten zonder geld: wie niet waagt wie niet wint

Een eigen bedrijf starten zonder geld is goed mogelijk in deze tijd. Door creatief te zijn en mogelijkheden zoals freelancen, affiliate marketing en dropshipping te gebruiken, kun je zeker een eigen bedrijf starten zonder geld.

Het is belangrijk om geduldig te zijn, hard te werken en te investeren in het opbouwen van je eigen bedrijf. Met de juiste inzet en doorzettingsvermogen kan jouw droom om ondernemer te worden, werkelijkheid worden. Zelfs zonder dat je zelf kapitaal hoeft in te leggen.