Boekhouding: een essentieel onderdeel van elke onderneming

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Veel freelancers hebben er een hekel aan: de boekhouding. Het is saai, complex en kost een hoop tijd. Kortom, een doorn in het oog voor de meeste freelancers.

Desondanks is de boekhouding een belangrijk onderdeel van je onderneming als freelancer. Je moet namelijk aan allerlei regels voldoen, wil je geen gezeur met de Belastingdienst krijgen.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij je boekhouding eenvoudig kunt doen, of zelfs helemaal uit kunt besteden.

Op deze pagina bespreken we alles wat je moet weten over de boekhouding, en hoe je deze het beste kunt (laten) doen.

Beste boekhoudprogramma ZZP

Boekhoudprogramma zzp

Als freelancer of ZZP’er moet je zelf je financiële administratie bijhouden. Dat is niet altijd even leuk om te doen, maar wel enorm belangrijk.

Een goede en betaalbare manier om je boekhouding te doen, is met behulp van een boekhoudprogramma. Met deze software houd je eenvoudig je boekhouding bij.

Maar welk boekhoudprogramma moet je kiezen?

Wij helpen je graag om een keuze te maken!

In dit artikel vind je het beste boekhoudprogramma ZZP en onze top 10. Ook vind je hier het antwoord op veelgestelde vragen over boekhoudprogramma’s.


ZZP administratie

ZZP administratie

Als ZZP’er heb je veel vrijheid en onafhankelijkheid, maar het is ook enorm belangrijk om je administratie goed op orde te hebben. Een goede administratie schept namelijk duidelijkheid en overzicht, wat weer zorgt voor rust en minder fouten.

Wil jij weten hoe je als ZZP’er ervoor zorgt dat je administratie op orde is?

Lees dan snel verder! In dit artikel lees je alles over hoe je het beste een ZZP administratie bij kunt houden en waar je op moet letten.


ZZP boekhouder: Bespaar tijd en geld

ZZP boekhouder

Het belang van een goede boekhouder voor ZZP’ers kan niet genoeg benadrukt worden. Een goede boekhouder kan je helpen om fouten, en daarmee sancties vanuit de Belastingdienst, te voorkomen.

Daarnaast kan het inschakelen van een ZZP boekhouder ervoor zorgen dat je als ondernemer meer tijd hebt om je te richten op de zaken die er voor jou echt toe doen.

Twijfel jij over het nemen van een ZZP boekhouder?

In dit artikel leer je wat ZZP boekhouders doen en hoe je een goede kunt vinden. Ook geven we je tips om zelf je boekhouding goed bij te houden.


Wat doet een boekhouder?

Wat doet een boekhouder?

Als ondernemer kan het bijhouden van de boekhouding een uitdagende taak zijn. Dit is het moment dat je er misschien aan denkt om een boekhouder te nemen.

Maar wat doet een boekhouder precies? En wat kost dat eigenlijk, een boekhouder?

In dit artikel geven wij je antwoord op deze vragen, zodat jij als freelancer een weloverwogen keuze kunt maken.


Payroll ZZP

Payroll ZZP

Payroll bedrijven zijn een opkomende trend. Ook werken steeds meer mensen als payroll ZZP. Payroll bedrijven nemen alle administratie voor je uit handen. Ze betalen het loon uit en dragen alle premies af. Dit klinkt als werken in loondienst.

Dus hoe zit dat precies? Payroll voor ZZP’ers?

Als ZZP’er is het belangrijk om te weten welke opties er zijn voor het uitvoeren van administratieve taken. Werken via een payroll bedrijf is er één van.

Wil je meer weten over hoe payroll voor ZZP’ers werkt? Lees dan snel verder!


Factuur maken ZZP

Factuur maken ZZP

Als ZZP’er is het cruciaal om goede, professionele facturen te sturen naar je klanten.

Maar hoe doe je dat precies, een factuur maken als ZZP?

In dit artikel behandelen we alle aspecten van het maken van een factuur als ZZP’er, zodat je probleemloos en in overeenstemming met de regelgeving een factuur kan maken als ZZP’er.


Freelance factoring

Freelance factoring

Als freelancer weet je hoe moeilijk het kan zijn om te wachten totdat je opdrachtgever je factuur betaalt. Dit kan leiden tot financiële problemen en stress.

Echter, met de opkomst van freelance factoring is er goed nieuws voor ZZP’ers die worstelen met het innen van betalingen.

Maar wat is freelance factoring? En hoe werkt het precies?

Geen zorgen, in dit artikel gaan we dieper in op wat freelance factoring is, hoe het werkt, wie het kan gebruiken, voor- en nadelen en kosten. Lees snel verder om alles hierover te weten te komen!