Top 5 boeken over beleggen: Ontdek de gouden inzichten

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

In de wereld van beleggen is kennis de sleutel tot succes. Of je nu een beginnende belegger bent die net zijn eerste stappen zet of een doorgewinterde investeerder die zijn strategieën wil aanscherpen, er is altijd ruimte om te leren. Boeken over beleggen zijn perfect om hiermee aan de slag te gaan.

Om je kennis te verbreden, hebben wij de beste boeken over beleggen, geld verdienen en financiën voor je uitgezocht. Met de kennis uit deze boeken kun je jouw financiële situatie verbeteren. Dus, als je je kennis graag wil verbreden, dan zijn dit de boeken die je gelezen moet hebben!

In dit artikel presenteren we onze persoonlijke favoriete boeken over beleggen, geld verdienen en financiën. Volgens ons is “De intelligente belegger” de basis over beleggen die je gelezen moet hebben.

Zie boeken over beleggen, geld verdienen en financiën niet als een kostenpost, maar als een investering. De aanschaf van een boek kost hooguit enkele tientjes. Daar staat kennis tegenover waarmee je in je leven een veelvoud zou kunnen verdienen.

Top 5 boeken over beleggen

De intelligente belegger

De intelligente belegger

Dit tijdloze meesterwerk van Benjamin Graham wordt beschouwd als de bijbel van waardebeleggen. Graham, een mentor van Warren Buffett, deelt zijn wijsheid over het herkennen van waardevolle investeringen en het vermijden van valkuilen. Het boek benadrukt het belang van geduld, discipline en een langetermijnvisie.

Leer beleggen als Warren Buffett

Leer beleggen als Warren Buffett

Warren Buffett is één van de grootste beleggers aller tijden. Van jongs af aan is hij al bezig geweest met beleggen en dat doet hij vandaag de dag nog steeds. In dit boek leer je meer over zijn investeringsfilosofie en beleggingsstrategie. Dit maakt het boek buitengewoon waardevol voor iedereen met interesse in beleggen.  

Common stocks and uncommon profits

Common stocks and uncommon profits

Philip Fisher legt de nadruk op het belang van het begrijpen van de fundamenten van een bedrijf bij het nemen van investeringsbeslissingen. Hij deelt zijn inzichten in het analyseren van bedrijven en identificeren van winstgevende kansen. Fisher’s benadering is gericht op langetermijnbeleggingen in solide bedrijven.

Reminiscences of a stock operator

Reminiscences of a stock operator

Dit klassieke werk, gebaseerd op het leven van Jesse Livermore, biedt inzicht in de psychologie van handelen op de beurs. Het vertelt het verhaal van Livermore’s successen en tegenslagen, waarbij waardevolle lessen worden geleerd over emoties, risicobeheer en discipline.

Market wizards

Market wizards

In “Market Wizards” interviewt Jack Schwager enkele van de meest succesvolle handelaren van de twintigste eeuw. Door de persoonlijke verhalen van deze marktmeesters te delen, biedt Schwager waardevolle inzichten in diverse handelsstrategieën en benaderingen die hebben bijgedragen aan hun succes.

Top 3 boeken over geld verdienen

Beleggen is een interessante manier om geld te verdienen. Buiten beleggen is er echter nog veel meer te leren over geld verdienen. Om deze reden hebben we een top 3 boeken voor je geselecteerd die gericht zijn op geld verdienen in het algemeen en niet alleen maar op beleggen.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss deelt in dit boek zijn strategieën voor het maximaliseren van efficiëntie, het delegeren van taken en het creëren van passieve inkomstenstromen. Het inspireert lezers om buiten de traditionele carrièrepaden te denken en een levensstijl te creëren die meer vrijheid biedt.

Side hustle

Side hustle

Dit boek is een praktische gids voor het starten van een lucratieve bijverdienste naast een reguliere baan. Guillebeau biedt concrete stappen om snel een winstgevende onderneming op te zetten, waardoor lezers de mogelijkheid hebben om extra geld te verdienen. Met deze stappen kun je in 27 dagen je idee voor een side hustle omzetten in actie.

De rijkste man van Babylon

De rijkste man van Babylon

Dit tijdloze boek presenteert financiële principes via verhalen en parabels die zich afspelen in het oude Babylon. De lessen, zoals het bewaren van een deel van je inkomen en verstandig investeren, blijven relevant en bieden waardevolle inzichten voor iedereen die zijn vermogen wil vergroten.

Top 3 Boeken over Financiën

Beleggen en geld verdienen zijn een belangrijk aspect voor een goede financiële basis. Het is daarbij echter ook aan te raden om meer te leren over financiën in het algemeen. Door je kennis over financiën te vergroten, kun je nog beter beslissingen nemen die je financiële situatie zullen verbeteren.

Beleggen en financiële markten

Beleggen en financiële markten

Dit complete leerboek behandelt zowel de theoretische als praktische kant van beleggen. Er wordt een uitgebreid scala aan beleggingsinstrumenten besproken. Alle begrippen worden helder uitgelegd. Als je echt veel wil leren over beleggen, dan moet je deze gelezen hebben.

Rijke pa, arme pa

Rijke pa arme pa

Dit boek biedt een frisse kijk op geld en financiën door de contrasten tussen de financiële denkwijzen van de ‘rijke vader’ en de ‘arme vader’. Kiyosaki moedigt lezers aan om financiële educatie na te streven en slimme investeringsbeslissingen te nemen.

The millionaire next door

The millionaire next door

In dit boek onderzoeken Stanley en Danko de gewoonten en kenmerken van selfmade miljonairs. Het onthult verrassende inzichten over hoe deze individuen hun geld beheren, investeren en rijkdom opbouwen.