Beste cashback apps en sites: Verdien geld met online shoppen

Laatst bijgewerkt op 16 januari, 2024 door Tim

Als je regelmatig online winkelt, is de kans groot dat je al eens van cashback apps of sites hebt gehoord. Met deze handige tools kun je geld verdienen terwijl je online winkelt. Ideaal dus, als je op zoek bent naar een goede manier om geld te besparen of verdienen.

Maar wat zijn cashback apps precies, en hoe werken ze?

En niet onbelangrijk, wat zijn de beste cashback apps en sites?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over cashback apps en sites, en delen we onze top-3 cashback apps en sites.

Wat is een cashback app of site?

Een cashback app of site biedt gebruikers de mogelijkheid om geld terug te verdienen bij aankopen die online worden gedaan.

Het werkt als volgt: wanneer je een aankoop doet via een cashback app of site, krijg je een bepaald percentage van het aankoopbedrag terug in je account. Dit geld kun je laten uitbetalen of gebruiken voor toekomstige aankopen.

Daarnaast bieden cashback apps en sites vaak nog meer manieren aan om geld te verdienen. Zo kun je vaak geld verdienen met het lezen van mails, enquêtes invullen, het aanbrengen van vrienden en meer.

Hoe werkt een cashback app of site?

Om geld te verdienen met cashback apps of sites, moet je eerst een account aanmaken. Dit is gratis. Vaak krijg je zelfs direct geld op je account gestort als je een account aanmaakt!

Vervolgens kun je via de app of site op zoek gaan naar de webshop waar je wilt winkelen. Als je op de link van de webshop klikt en een aankoop doet, wordt de cashback automatisch bijgeschreven op je account.

Als je saldo is goedgekeurd, kun je dit uit laten betalen. Vaak kun je dit 1 keer per maand laten doen, als je een drempelbedrag hebt bereikt. Dit drempelbedrag is gelukkig vaak erg laag.

Top 3 cashback apps en sites

We hebben voor jou een top 3 samengesteld met de beste cashback apps en sites van Nederland. Aanmelden is bij allemaal gratis. Om het meeste uit je cashback apps en sites te halen, raden we je aan om je bij alle 3 gratis aan te melden.

1. Woolsocks

Beste cashback apps (2)

Woolsocks is een van de meest populaire cashback apps in Nederland. De app werkt samen met meer dan 750 webshops, waaronder Bol.com, Coolblue en HEMA.

Je kunt geld verdienen door aankopen te doen via de Woolsocks app of website.

Daarnaast kun je extra geld verdienen door vrienden uit te nodigen om ook gebruik te maken van de app.

Het pluspunt van Woolsocks is dat het hoge cashback percentages heeft en vaak leuke extra acties biedt. Met deze acties kun je bijvoorbeeld een product gratis krijgen, of tegen een flinke korting.

Tot slot heeft Woolsocks ook nog een enorm mooie functie genaamd auto rewards. Als je dit aanzet en je koppelt je bankrekening, dan herkent de app het automatisch wanneer je aankopen doet bij aangesloten partijen. Je krijgt dan direct cash back zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen!

2. Euroclix

Beste cashback apps (3)

EuroClix is een van de grootste cashback-sites in Nederland. De site werkt samen met meer dan 2000 webshops en heeft meer dan 300.000 leden.

Naast het verdienen van cashback kun je via EuroClix ook geld verdienen door het invullen van enquêtes of het lezen van mails.

Alles wat je verdient, wordt uitgekeerd in Clix. Deze Clix kun je weer omzetten in euro’s en uit laten betalen. Hiervoor moet je wel minimaal 1000 Clix op je account hebben staan. Dit staat gelijk aan €10.

Euroclix heeft 2 hele grote pluspunten.

Ten eerste heeft Euroclix een gigantisch aanbod. Ze werken hierbij samen met allerlei grote namen. Het kan haast niet anders dan dat er winkels tussen zitten waar jij ook wel eens wat bestelt.

Het tweede pluspunt is dat sparen loont bij Euroclix. Vanaf 1000 Clix kun je uit laten betalen. Maar hoe meer je spaart, hoe meer je Clix waard worden. Laat je 1000 Clix uitbetalen? Dan krijg je €10 gestort. Maar laat je 10.000 Clix uitbetalen? Dan krijg je €150 gestort. 50% meer dus!

3. Bespaarportaal

Beste cashback apps (4)

Bespaarportaal is een relatief nieuwe speler in de wereld van cashback apps. Deze site werkt samen met meer dan 500 webshops, waaronder Albert Heijn en AliExpress.

Het unieke van Bespaarportaal is dat je niet alleen cashback kunt verdienen, maar ook direct korting krijgt op je aankopen. Hierdoor is Bespaarportaal vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de beste deals en kortingen.

Bovendien krijg je bij Bespaarportaal ook cashback op producten als verzekeringen, energiecontracten en meer. Dit soort producten kunnen we niet omheen, dus is het echt een enorm voordeel als je er cashback over kunt krijgen.

Hoeveel geld kun je verdienen met cashback apps en sites?

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met cashback apps en sites hangt af van verschillende factoren, zoals het percentage cashback dat wordt aangeboden, de frequentie waarmee je online shopt en de webshops waar je aankopen doet.

In theorie kun je ongelimiteerd geld verdienen, maar in de praktijk zal het niet genoeg zijn om je baan te vervangen.

Over het algemeen kun je tussen de 1% en 15% cashback verdienen op je aankopen, afhankelijk van welke app of site je gebruikt en welke webshop je bezoekt.

Bovendien bieden sommige cashback apps en sites ook nog leuke extra acties waardoor je nog meer geld kunt verdienen. Het is dus zeker de moeite waard om cashback apps en sites te gebruiken als je regelmatig online winkelt.

Hoe verdienen cashback apps en sites hun geld?

Het verdienmodel achter cashback apps en sites is redelijk simpel. Cashback apps en sites werken op basis van affiliate marketing.

De cashback apps en sites hebben een overeenkomst met de bedrijven waar je kunt besparen. Als jij vervolgens een aankoop doet, dan krijgt de cashback app of site een percentage van jouw aankoopbedrag. Ze houden zelf een deel en geven jou de rest terug.

Tips

Als je optimaal gebruik wilt maken van cashback apps en sites, raden we je aan om de volgende tips op te volgen:

  • Download meerdere cashback apps en sites zodat je altijd de beste deals hebt.
  • Vergelijk cashback percentages en kijk welke app of site het hoogste percentage biedt voor de webshop waar je wilt winkelen.
  • Houd acties en kortingen in de gaten, sommige cashback apps en sites hebben regelmatig leuke extra acties waarmee je nog meer geld kunt verdienen.